Scandal între vecini în Turnișor – Acuzații și sesizări la Primărie pentru o curte comună

Starea curților comune reprezintă una dintre problemele pe care Sibiul le are de mai mult timp. În cele mai multe cazuri, spațiile comune sunt considerate de locatari locuri „perfecte” pentru depozitarea lucrurilor stricate sau de care nu mai au nevoie, a mobilei vechi și a tot felul de obiecte de uz casnic.

Ioan Ciovana, proprietarul unei locuințe situate într-o curte comună de pe strada George Topârceanu din Turnișor, este disperat pentru că nu are acces la intrarea principală din cauza lucrurilor depozitate de vecini și a unei anexe construite ilegal de aceștia. Problema e veche de mai bine de șase ani, însă Ciovana nu a reușit până acum să găsească o soluție. În data de 5 iulie, bărbatul a depus o plângere la Primăria Sibiu prin care a reclamat construcția ilegală a unei anexe de 16mp, din cauza căreia accesul în curte al locatarilor sau al echipelor de intervenție în caz de urgență ar fi imposibil. „Au construit o anexă din cauza căreia nu poți intra în curte pe poarta principală. Nu se poate intra nici cu mașina în curte, cu toate că este spațiu comun. Se depozitează lucruri, lemne și tot felul de gunoaie”, spune locatarul deranjat de blocarea porții.

Scandal între vecini în Turnișor – Acuzații și sesizări la Primărie pentru o curte comună

La fel ca în curtea comună de pe strada 9 Mai, vecinii de pe strada George Topârceanu nu au ajuns la un consens în ceea ce privește spațiul destinat tuturor celor care locuiesc în curte. În cazul curții de pe Topârceanu, poarta principală este imposibil de deschis din cauza unei grămezi de lucruri așezate în fața casei unuia dintre locatari, chiar la intrarea în curte – lemne de foc, mașinării, un frigider și multe altele. Locatarul care le-a depozitat acolo spune că au făcut renovări la casă și au fost nevoiți să scoată lucrurile în curte, dar că poarta poate fi folosită. „Am actele acum la topometrist. Când sunt gata îmi despart grădina de aici și până în capăt, iar apoi ne vedem de treabă. Își vede de treabă fiecare. Poate să intre în curte, când n-a avut loc i-am făcut. E spațiul lui?”, spune Mircea Secheli, vecinul care a depozitat lucrurile lângă poartă.

Scandal între vecini în Turnișor – Acuzații și sesizări la Primărie pentru o curte comună

Citește și: Proprietarii unei locuințe de pe 9 Mai, la capătul puterilor – „Paradisul infernal”, la o aruncătură de băț de Piața Mică

Problema este una mai veche pentru locatarii de pe strada George Topârceanu, ajungându-se și la amenzi. Însă, chiar și așa poarta este blocată de grămezile de lucruri depozitate de mai mulți ani de zile. Vecinii nu reușesc să se pună de comun acord pentru a găsi soluția cea mai eficientă pentru eliberarea accesului în curte.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică