copiii din nocrich au adunat gunoaiele din sat - au cărat sacii cu o căruță trasă de măgar

Mai mulți adolescenți și copii din Nocrich au demarat marți, 11 octombrie, o campanie de ecologizare în propriul sat. Din dorința de a trăi într-un mediu cât mai curat, cei mici „și-au unit forțele” pentru ca satul lor să fie unul curat.

Umăr la umăr, mai mulți copii din Nocrich au strâns saci de gunoaie de pe marginea străzilor din sat. Aceștia au avut la dispoziție o căruță trasă de un măgar în care au pus sacii cu deșeurile adunate. Voluntarii care au luat parte la campania de ecologizare au fost copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani.

Nicu, Vali, Dani, David, și Melisa sunt numele câtorva dintre copiii care au avut grijă ca satul lor să fie mai curat, fără pungi de plastic și alte gunoaie aruncate pe marginea străzilor. Datorită lor, zona Valea Lungă din localitate este acum curată. Copiii vor participa la o nouă campanie de ecologizare vineri, când vor face curat într-o altă zonă din sat.

Săteanul care a coordonat activitatea copiilor, Marin Toader, ne-a spus că inițiativa de strângere a gunoaielor din Nocrich nu este la prima ediție – o campanie asemănătoare a avut loc în primăvara anului trecut. Motivul pentru care a ales să transporte gunoaiele cu căruța trasă de un măgar a fost acela de a capta atenția copiilor și de a face activitatea distractivă. „Vreau să creez o mișcare în rândul tinerilor din zonele denigrate. Nu au încredere în ei înșiși pentru că de cele mai multe ori sunt marginalizați. Prin această campanie m-am gândit că pot să le stârnesc spiritul civic și să îi încurajăm și pe alții, pentru că ei o să fie viitorul țării și ne bazăm pe ei”, ne-a declarat Toader.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Felicitari!!! Daca trebuia sa vina vreun „oficial” pentru ala se gasea orice fel de masina…