foto video lucrările la podul peste cibin de pe șoseaua alba iulia - imagini spectaculoase cu montarea grinzilor

Podul peste Cibin de pe Șoseaua Albă Iulia a fost închis luni, iar în această săptămână se vor monta 39 de grinzi. Lucrările se vor desfășura până vineri, 14 octombrie, iar pentru executarea acestora în condiții de siguranță circulația va fi închisă complet până atunci.

Vasile Bălănean, Managerul de proiect al firmei Geiger pentru lucrările de la podul peste Cibin, ne-a spus că în zilele următoare se vor monta 39 de grinzi, fiecare în greutate de peste 12 tone, în trei deschideri. „Acum se montează grinzile prefabricate. Sunt trei deschideri: pe deschiderea dinspre cartierul Turnișor se montează grinzi de 14,40 m, 13 bucăți; pe deschiderea centrală, grinzi de 18 metri, tot 13 bucăți, iar pe deschiderea dinspre oraș se vor pune grinzi de 14,40 m, alte 13 bucăți. Grinzile se montează cu macara, cele mai mici de la deschiderile marginale le montăm cu o macara de 110 tone, iar pentru deschiderea centrală, acolo unde grinzile au 18 metri, urmează să vină joi o macara mai mare, de 250 de tone”.

foto video lucrările la podul peste cibin de pe șoseaua alba iulia - imagini spectaculoase cu montarea grinzilor
foto video lucrările la podul peste cibin de pe șoseaua alba iulia - imagini spectaculoase cu montarea grinzilor

O grindă de 14,4 metri cântărește 12 tone, iar una de 18 metri ajunge la 14 tone. După montarea grinzilor se va pune placa de suprabetonare. „Peste grinzi se face o armare și se toarnă o placă, care practic face parte din suprastructură, la fel ca grinzile. Deasupra plăcii de suprabetonare vine stratul de hidroizolație, iar apoi cel de asfalt”, a precizat Bălănean.

Lucrare în paralel la conducta de apă

Închiderea circulației se datorează atât montării grinzilor, cât și lucrărilor la o conductă de apă, ne-a spus managerul de proiect.

„În paralel mai lucrăm la o conductă de apă de diametru 600, care traversează intersecția din strada Maramureșului spre strada Malului. Acolo avem de executat niște lucrări pentru înlocuirea conductei. Deja conducta este introdusă în pământ și acum se lucrează la cuplarea cu o rețea de 300 care vine din oraș. E o conductă mai veche din metal, noi înlocuim acum porțiunea asta temporar, până se va înlocui toată rețeaua. Lucrările acestea contribuie la închiderea circulației. Am început să săpăm și la conducta de apă. E chiar în intersecția dinspre Kaufland”, a spus Bălănean.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Protectia muncii lipseste cu desavarsire. Cel care sta sus pe “stalpul podului” cu spatele la Cibin, nu prea avea ce cauta acolo fara asigurare …