Puține lucruri sunt la fel de jenante ca și a merge la un prieten, a vă descălța și realiza că vă miros picioarele. Sau chiar mai rău – ați putea să aduceți acea persoană specială la dvs. acasă după o întâlnire la cină. Aceste incidente nu fac o primă impresie excelentă, nu-i așa?

Cea mai rea parte? În acel moment, este prea târziu; nu mai puteți face nimic în privința asta. Dar, hei, este de înțeles. Aproape toată lumea a trecut prin asta la un moment dat.

Există multe lucruri pe care le puteți face pentru a opri mirosul pantofilor. Misiunea de azi este de a te ajuta să înțelegi cum să previi ca mirosul acela ciudat să nu te mai facă de rușine în viitor!

Ce cauzează pantofii urât mirositori?

Spațiile închise sunt un teren faimos de reproducere pentru bacterii. Fie că este iarnă sau vară, picioarele dvs. sunt predispuse să transpire din cauza lipsei de aer din pantofi pentru bărbați.

Atunci când purtăm cizme, adidași sau pantofi pentru bărbați – picioarele noastre se încing. Acestea au nevoie de un mecanism pentru a se răcori și, la fel ca și restul corpului nostru, acel mecanism sunt glandele sudoripare.

Datorită evoluției, picioarele umane vin cu peste 250.000 de glande sudoripare preinstalate. Sunt multe, nu-i așa? Dar, oricât de utile ar fi, duc și la unele situații neplăcute.

La fel ca și în restul corpului, picioarele transpirate încurajează dezvoltarea bacteriilor pe piele. Acest lucru se datorează, bineînțeles, umidității. Cu cât trece mai mult timp fără să vă spălați picioarele – sau măcar să le aerisiți – cu atât mai multe bacterii încep să se dezvolte. Odată ce bacteriile au ieșit la suprafață, acestea trăiesc din transpirația de pe picioarele dvs.

Așadar, odată ce toate bacteriile încep să trăiască din sudoare, ele produc acid izovaleric. Acest acid este vinovatul responsabil pentru acel miros atroce al picioarelor. Orice ciupercă netratată pe care o puteți avea nu va face decât să înrăutățească situația.

Cum să preveniți pantofii urât mirositori

Există multe soluții pentru această problemă comună – și vom trece în revistă câteva dintre ele mai jos!

1. Spălați-vă pantofii în mod regulat

Da, aceasta este o soluție evidentă – dar cât de des vă lăsați prins la muncă și uitați să vă spălați acea pereche de adidasi Nike înainte de a fi prea târziu?

Cei mai mulți dintre voi probabil că ajungeți acasă, vă scoateți pantofii și vă băgați la duș – sau pur și simplu vă întindeți. Partea cu spălatul pantofilor vă scapă din minte, și este de înțeles.  Dar luând aminte la cât de des vă spălați perechea preferată de pantofi pentru bărbați merge foarte departe – mai ales în timpul verii.

Asigurați-vă că pantofii dvs. pot fi spălați la mașină! Spre deosebire de adidași, unii pantofi vor fi deteriorați de apă. Așa că faceți cercetări înainte de a vă spăla pantofii. O regulă rapidă – dacă este catifea sau piele întoarsă, țineți apa la distanță!

2. Folosiți un deodorant sau un antiperspirant

Există sute de spray-uri disponibile pe piață – și de multe ori fac o treabă destul de bună pentru a opri mirosurile neplăcute. Sunt ieftine, ușor accesibile și acționează rapid – ce v-ați putea dori mai mult?

3. Schimbați-vă tălpile interioare

Deși s-ar putea ca tălpile medicinale să nu fie disponibile, utilizarea unei tălpi obișnuite, cumpărate din magazin, ar putea fi o alternativă mai ieftină. Luați-vă mai multe perechi, schimbați-le în mod regulat și aruncați-le pe cele folosite în mașina de spălat.

Totul este să vă păstrați picioarele pe o suprafață curată și uscată în interiorul pantofului.

4. Cumpărați pantofi pentru bărbați din piele/pânză

Există un motiv pentru care pantofii din piele sunt scumpi: aceștia oferă o calitate excelentă și longevitate, ceea ce înseamnă că vă puteți baza pe ei timp de ani de zile. Dar, mai important, aceste materiale de calitate vă lasă pielea să respire!

Să purtați pantofi din piele sau pânză este o modalitate sigură de a reduce șansele de a vă confrunta cu mirosul cronic al picioarelor!

 

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică