cartierele din sibiu unde se trăiește cel mai bine - veteranilor de război și vasile aaron, în top
Captură Maps

În Veteranilor de Război și în Vasile Aaron se trăiește cel mai bine din Sibiu, arată un studiu recent realizat de storia.ro. Fiecărui cartier i s-a acordat un punctaj, în funcție de patru indicatori: traficul, reperele, aerul și costul pe metrul pătrat la imobiliare, iar rezultatele au arătat că aici sunt cele mai înalte standarde de locuit. A fost realizat și un clasament național al cartierelor. Sibiul ocupă locul 60 cu cartierul Veteranilor de Război. 

Experți imobiliari au realizat un studiu pentru a vedea care sunt cartierele cu cel mai înalt standard de locuit din fiecare oraș în parte. În municipiul Sibiu, pe primul loc se situează cartierul Veterani de Război. Indicele pentru standardul de locuit, denumit T.R.A.I. a fost calculat în funcție de patru indicatori: trafic, repere, calitatea aerului și costul pe metrul pătrat al imobiliarelor. 

cartierele din sibiu unde se trăiește cel mai bine - veteranilor de război și vasile aaron, în top

În ceea ce privește traficul, sunt afișate date despre circulația rutieră și viteza de deplasare în raport cu viteza maximă legală admisă în zonă. Dacă scorul este ridicat, atunci traficul are o mai mare fluiditate. Reperele redau punctele de interes din zonă. Dacă scorul este ridicat, atunci în cartier se găsesc multe magazine, supermarketuri, baruri, restaurante, școli, locuri de joacă, parcuri și unități medicale. Indicele „aer” monitorizează calitatea aerului în baza indicatorilor de poluare. În Sibiu nu s-a putut calcula acest scor. În ceea ce privește indicele pentru imobiliare, este calculat costul pe metru pătrat al locuințelor din cartier raportat la media prețurilor imobiliare la nivel național. 

Cartierele cu cel mai bun trai

Studiul a fost realizat pentru a-i ajuta pe oamenii interesați să își cumpere o locuință sau să se mute în chirie, dar nu sunt deciși cu privire la zona pe care să o aleagă. 

Potrivit studiului, Veteranilor de Război este cartierul cu cel mai mare scor, și anume 40,7. Acesta este urmat de cartierul Vasile Aaron cu un scor de 35,2 și de cartierul Hipodrom cu un scor de 34,2. Pe locurile următoare se claseze cartierele: Centru (34,1), Ștrand (31,5), Lupeni (30,7), Trei Stejari (30,1), Hipodrom I (29), Turnișor (28,2) și Lazaret (25,2). 

cartierele din sibiu unde se trăiește cel mai bine - veteranilor de război și vasile aaron, în top
Scorul obținut de cartierul Veteranilor de Război

 

În cartierul de „top”, Veteranilor de Război, spre exemplu, un apartament cu două camere la casă, cu o suprafață de 58 de metri pătrați, costă 66.000 de euro. În același timp, o casă de 158 metri pătrați în același cartier se vinde la prețul de 295.000 de euro.

CITEȘTE ȘI: Cartierul Veteranilor de Război intră în reabilitare – Zece străzi modernizate, spații verzi și piste de biciclete

La nivel național, în top cinci cartiere cu cel mai ridicat standard de trai se numără: 

  1. Cartierul Aviatorilor din București (67,9);
  2. Cartierul Zorilor din Cluj-Napoca (60,9);
  3. Cartierul Gruia din Cluj-Napoca (57,3);
  4. Cartierul Dorobanți din București (57,2);
  5. Cartierul Primăverii din București (57,1). 

Cartierul Veteranilor de Război din Sibiu se situează pe locul 60. Înaintea lui se mai află cartiere din Ploiești, Iași, Galați, Bacău, Arad, Timișoara, Brăila, Botoșani, Buzău și Brașov.  

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. Prostie mare de articol. Clar că aiuritul care a scris nu locuiește în aceste cartiere care crede că ar fi bune. El habar nu are că Vasile Aaron e un jeg de mahala e cel mai infect cartier unde ești înjurat și batut fara motiv. E ca Ferentari mă ziarist fals care scrii tâmpenii mai mari decât tine

  2. Mare minciună! Dar Valea Aurie și Sub Arini sunt in afara Sibiului?
    Este cumva o analiză pertinentă?
    De departe Valea Aurie și Sub Arini sunt cele mai bune locuri de trăit în Sibiu!

  3. Dar cartierul Valea Aurie unde este? Eu cred ca in acest cartier se traieste cel mai bine. Trafic putin, aerisit, nu mai vorbim de padurea care pur si simplu il inconjoara. Si va spun, ca eu nu locuiesc aici, din pacate.