scandal la iași la racla sfintei parascheva - pelerinii s-au luat la ceartă
Sursa: Digi24

Prima zi de pelerinaj la racla Sfintei Parascheva de la Iași a început cu scandal. Zeci de credincioși s-au certat între ei, dar și cu reprezentanții Catedralei Mitropolitane, fiind nemulțumiți de organizare. 

Primele tensiuni au apărut după doar câteva ore de pelerinaj, notează Digi24. Pelerinii au fost surprinși să vadă că, odată ajunși în curte, după 4-5 ore de stat la coadă, trebuie să parcurgă încă un traseu, de această dată labirintic, prin curtea Catedralei Mitropolitane. 

Credincioșii s-au certat inclusiv cu jandarmii, reclamând că cei care au venit în grupuri organizate au intrat înaintea lor. De dimineață, peste o sută de autocare au adus la Iași peste 6.000 de pelerini. 

Aproximativ 300.000 de credincioși, atât din țară, cât și din străinătate, sunt așteptați să ajungă, în perioada pelerinajului, 8-16 octombrie, la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, pentru a se închina la racla cu moaştele Sf. Cuvioase Parascheva. 

Pentru a evita aglomerarea de persoane şi producerea de busculade, ca în fiecare an, s-a realizat un culoar unic de acces destinat pelerinilor, pe traseul Catedrala Mitropolitană – str. Arhitect G.M. Cantacuzino – str. Iordache Lozonschi – str. Cloşca- str. Petru Movilă – str. Uzinei – str. Morilor – str. Alexandru Ipsilanti Vodă – str. Sfântul Andrei – str. Iancu Bacalu – bd. Regele Ferdinand I al României (fost Splaiul Bahlui Mal Stâng). 

„Pe toată perioada desfăşurării manifestărilor religioase de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, echipe de dialog ale Jandarmeriei vor fi prezente în zonele de deplasare a pelerinilor şi vor sta la dispoziţia celor care vor avea nevoie de sprijin şi îndrumare. Jandarmii şi colegii din celelalte instituţii vor fi prezenţi 24 de ore din 24 în toate punctele cheie ale municipiului Iaşi, principalul scop fiind prevenirea oricăror incidente ce pot perturba buna desfăşurare a manifestărilor religioase, acordarea de sprijin persoanelor care vor avea nevoie de asistenţă medicală, precum şi deplasarea în siguranţă a tuturor persoanelor în zonele adiacente Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, fără a se bloca căile de comunicaţie rutieră”, a precizat plutonier adjutant Ioan Sorin Merluşcă, purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.

Sursa: Digi24

Ultima oră

Comentariul meu