Preotul din Iacobeni, acuzat că a violat o minoră, suspendat din funcție din cauza altui scandal amoros - „Este o răzbunare”
Captură observatornews.ro

Un preot din localitatea Iacobeni din județul Sibiu este acuzat de o minoră în vârstă de 14 ani că ar fi violat-o. Acesta spune că totul este o „răzbunare” din partea fostului soț al concubinei lui actuale. Mitropolia Ardealului a anunțat că acesta nu mai este preot încă din luna septembrie, iar acest lucru s-ar fi întâmplat din cauza unui alt scandal amoros în care bărbatul e implicat. 

O fetiță de 14 ani a sunat joi seară la 112 și le-a spus polițiștilor că a fost violată de preotul localității, Teofil Gârbacea. „La data de 6 octombrie, la ora 18:41, prin apel 112, o minoră, în vârstă de 14 ani, din localitatea Iacobeni, a sesizat I.P.J. Sibiu cu privire la faptul că, în seara de 2 octombrie, un bărbat, în vârstă de 48 de ani, ar fi forțat-o să întrețină raporturi sexuale”, a precizat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Ce spune familia fetei – Minora a lucrat în barul preotului

Chiar dacă fapta ar fi avut loc în seara zilei de 2 octombrie, minora nu a spus nimic familiei. După patru zile, le-a mărturisit ce s-a întâmplat, notează observatornews.ro. 

„Era supărată, nu prea mânca, nu prea vorbea cu noi. Până la urmă, mi-a povestit tot. A venit gol la ea. Ea fiind ameţită, nu ştiu ce i-a băgat în băutură. A violat-o!”, a declarat pentru Observator Marius, unchiul fetei. 

Atunci, familia a decis să sune la poliție. Se pare că minora ar fi fost abuzată în barul pe care fostul părinte îl deține lângă casa parohială. Copila a lucrat ocazional acolo, pentru a câștiga câțiva bani. 

CITEȘTE ȘI: Preotul din Iacobeni, acuzat că ar fi violat o copilă de 14 ani

Localnicii nu știu ce să creadă. Sunt șocați de cele întâmplate. Totuși, unii dintre ei spun că o cred pe fată, dat fiind istoricul preotului, care s-a despărțit de soție, în prezent fiind într-o relație cu o altă femeie. „Nu-mi vine a crede aşa ceva. Eu îl ştiu om serios şi a fost de treabă, a fost părinte atâta timp la noi”, „Nu poţi să ştii la ce discuţii au ajuns şi ce intimităţi… Şi dacă! Am impresia că e cuvânt contra cuvânt”, „Nu ştiu ce să zic că nici pe părinte nu l-aş crede. S-au auzit mai multe. Şi barul, şi părinte… S-a despărţit de soţie. După aia, s-a încurcat cu altă doamnă cu doi copii, a deschis barul. Minori, băutură şi aşa mai departe”, spun localnicii. 

Fostul preot: „Este o răzbunare”

Teofil Gârbacea, fost preot acuzat de viol, spune că nu s-a atins de minoră și consideră totul a fi o răzbunare. „Este o răzbunare a fostului soţ al prietenei mele actuale. Asta e”, a declarat acesta. În cazul dosarului de viol, minora a fost supusă unei expertize medicale.

Din cauza scandalului de adulter în care este implicat, după ce s-a despărțit de soție și mai apoi a intrat într-o relație cu o altă femeie, Mitropolia Ardealului l-a suspendat din funcție, iar el a demisionat. 

Dacă fostul preot va fi găsit vinovat de faptă, acesta riscă o pedeapsă între 5 și 12 ani de închisoare.  

Sursa: observatornews.ro

Ultima oră

Comentariul meu

Publică