VIDEO Borduri mult prea înalte la pista pentru biciclete de pe Calea Dumbrăvii - „Trebuie să ne dăm jos ca să trecem”

Lucrările de modernizare de pe Calea Dumbrăvii au luat sfârșit. Sibienii se pot bucura acum de transport în comun care circulă pe o bandă special amenajată, cât și de o pistă de bicicliști nouă, care duce până la Muzeul ASTRA.

Prima arteră smart a Sibiului, Calea Dumbrăvii, și pista de bicicliști recent amenajată acolo încurajează locuitorii orașului să aleagă un mod mai sustenabil de a circula. Sibienii au început să folosească pista – imaginea bicicliștilor circulând în zonă a devenit deja una familiară. Majoritatea celor care pedalează pe Calea Dumbrăvii sunt mulțumiți de investiția municipalității, însă au observat că în mai multe locuri bordurile sunt mai înalte decât ar fi normal.

„Pista este foarte bună, suntem mulțumiți, cu o singură excepție: când trebuie să traversezi strada nu s-a creat acea pantă de doi, trei centimetri. Eu le-am spus asta și muncitorilor atunci când lucrau la pistă. În schimb, sunt cinci centimetri la bordură care creează un fel de <<zdup>> și, de obicei, trebuie să coborâm de pe bicicletă”, spune Ovidiu Harjan, un locuitor de pe strada Aurel Vlaicu. De aceeași părere este și Laslău, un alt biciclist pe care l-am întâlnit pe Calea Dumbrăvii. „Pista este în regulă, este bună, dar unele borduri sunt puțin cam înalte și trebuie să ne dăm jos de pe bicicletă”, spune el.

VIDEO Borduri mult prea înalte la pista pentru biciclete de pe Calea Dumbrăvii - „Trebuie să ne dăm jos ca să trecem”

Alți bicicliști cu care am discutat ne-au spus același lucru. Unii dintre ei au avut tendința de a compara pista de bicicliști de pe Calea Dumbrăvii cu cea din Cartierul Arhitecților, unde trebuie să cobori de 27 de ori ca să traversezi străzile. Așa că am hotărât să încercăm și noi pista de pe Calea Dumbrăvii. Am închiriat biciclete de la Sibiu City Bike și am mers de la sensul giratoriu de la intrarea pe Bulevardul Mihai Viteazu până la giratoriul de la Cimitirul Municipal. Plimbarea a fost în ansamblu plăcută, dar în momentul în care a trebuit să traversăm străzile adiacente a fost nevoie să coborâm de pe bicicletă – de vreo zece ori – din cauză că bordurile sunt mult prea înalte.

VIDEO Borduri mult prea înalte la pista pentru biciclete de pe Calea Dumbrăvii - „Trebuie să ne dăm jos ca să trecem”

Problema a observat-o și Constanța Kleo, o iubitoare a sporturilor în aer liber. „Problema e că pista pentru bicicliști nu e făcută de oameni care se dau cu bicicleta și nici la sensul giratoriu nu prea e clar cum se va circula. Așteptăm să vedem când e gata”.

Unii dintre cei cu care am  vorbit sunt totuși optimiști. „Este foarte bine, excelent, iar despre borduri cred că o să se facă ușor, dar sigur”, ne-a spus un locuitor din zonă care tocmai ieșise la plimbare cu bicicleta.

Citește și: VIDEO – Pista pentru biciclete din Cartierul Arhitecților, coșmarul cicliștilor – ”Trebuie să cobori de pe bicicletă de cel puțin 27 de ori”

 

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

  1. Pai Ovidiule, atunci daca nu-s in stare sa se ridice peste o bordura de 4-5 cm, sa nu se mai dea cu bicicleta. Sa fim seriosi ca gurile de canal care se gasesc pe traseul multor piste de biciclete sunt mai adanci si mai denivelate decat acele borduri. Si chiar sper ca o tanti de 50 de ani sau un domn de 70 de ani sa se abtina in a merge cu bicicleta pe strada pentru ca reprezinta un risc si pentru ei si pentru restul. Hai pa, ca voi astia biciclistii doriti numai conditii si investitii si cand vine vorba nu aveti pic de instinct de conservare si pic de cunostiinte despre codul rutier (fapt pentru care si autoritatile sunt de vina, ce e drept)

  2. „traversarea se face pe propriile picioare nu pe bicicleta” daca vine vreun livrator pe acolo sigur o sa ajungă cu mâncarea rece daca e cum zici tu

  3. Aceste borduri sunt regulamentare pentru că acești bicicliști că și pietonii majoritari care pur și simplu plonjează in trafic este că traversarea se face pe propriile picioare nu pe bicicleta …regula valabilă și cu vorbitul la telefon pe trecerea de pietoni….etc….ei au numai drepturi…iar în a învăța regula jocului rutier ….poate alta data….iar cei care cu adevărat se chinuie in trafic sunt discriminați de slifositii de pietoni,biciclisti cât și noii veniți trotienistiii….

  4. Pe bune? vrei sa ii explici asta unei doamne de 50 de ani care iese la o plimbare de placere cu bicicleta? Dar unui domn de 70 de ani? Sa traga de ghidon in sus? Dar ce ne facem cu copii mici cu roti la fel de mici care trebuie sa ridice un pic mai mult de ghidon si inca poate nu stapanesc atat de bine ca tine arta ridicatului de ghidon pt a sari bordurile…sau cu cei cu cursiere profesionale si roti extrem de subtiri? Or fi in siguranta? Sau ei nu au voie? Poate e doar pentru noi cei care suntem mai tineri si „stim sa ne dam” si avem mountain-bike-uri cu care ne dam prin oras….

  5. Hai serios acuma, nici asta nu va convine? Nu mai dati idee la baba ca mai taie niste copaci numai de ciuda.
    Sa fim seriosi, bordura aia de cativa cm chiar o urci usor cu bicicleta…cine stie sa se dea pe bicicleta.
    Adica nu te bagi cu roata din fata in bordura asa cum a facut domnisoara din reportaj ci tragi putin de ghidon in sus (cu tot cu roata din fata, normal) inainte de bordura si urci direct bicicleta pe trotuar…eu sa va spun? Mari ciclisti mai sunteti si voi…