usr șelimbăr acuză: ”se dau 10.800 litri de combustibil pentru autocarul echipei de fotbal. să se pună gps-uri pe mașinile primăriei” – marius grecu răspunde: ”autocarul deservește orice nevoie de transport. gps-uri sunt puse din 2017”

Organizația locală a USR Șelimbăr acuză într-un comunicat de presă că administrația locală a alocat peste 16.000 de euro la ultima ședință de Consiliu Local pentru a cumpăra motorină pentru autocarul echipei de fotbal, CSC 1599 Șelimbăr. Aceștia cer ca să fie cumpărate și gps-uri pentru mașinile primăriei. În replică primarul Marius Grecu spune că autocarul deservește orice nevoie de transport local și acesta deservește și cei 300 de copii care fac sport la clubul comunei. Edilul Șelimbărului mai spune că toate mașinile primăriei au gps montat pe ele încă din 2017.

”La ultima ședință de Consiliu Local, un proiect a atras atenția în mod deosebit: alocarea unui număr de litri de combustibil pentru autovehicule ce fac parte din parcul auto al comunei Șelimbăr. Mai exact alocarea a 10.800 litri de combustibil pentru autocarul echipei de fotbal.
Este o sfidare la adresa locuitorilor din Șelimbăr. Când toată lumea gestionează cu atenție orice resursă, când toți își eficientizează cheltuielile, comuna noastră pompează bani într-o echipă de fotbal de Liga 2. Prioritățile primăriei nu au de-a face cu nevoile reale ale oamenilor și am atras atenția asupra acestui lucru de câte ori am avut ocazia. Din acești bani se poate face proiectarea unei școli, se pot plăti facturi la electricitate pe 2-3 luni sau pot fi cumpărate echipamente moderne pentru Poliția Locală.
În condițiile în care grădinița mult promisă nu este dată în folosință nici în luna octombrie și în condițiile unei anunțate crize în această iarnă, edilii locali de aici nu se dezmint nici de această dată și cheltuie irațional din bugetele comunei. Din păcate numărul mic de voturi ale USR în consiliul local Șelimbăr nu poate întoarce situația risipei banului public. Tot ce putem face astăzi este să informăm permanent opinia publică și să atragem atenția la derapaje de acest fel sau să propunem în următoarea ședință de consiliu, instalarea unor GPS-uri pe mașinile primăriei. Însă cel mai probabil nu va trece de votul celorlalți colegi din Consiliul Local” se arată în comunicatul USR Șelimbăr

Marius Grecu: Consilierii habar nu au că avem GPS-uri pe toate mașinile primăriei din anul 2017”
”În primul rând trebuie spus că autocarul respectiv nu e al clubului, ci al Primăriei Șelimbăr. Și nu deservește doar echipa de fotbal, ci orice este nevoie de transport în administrația locală. Ca să vorbim doar de sport, avem înscriși peste 300 de copii. Cu toții folosesc acest autocar.
De ce cumpărăm motorină? Pentru că suntem obligați prin lege să o facem. Orice autoritate publică e nevoită să aloce cotă de combustibil pe fiecare autovehicul sau utilaj . 11 mii de litri nu e o cantitate pe care o cumpărăm mâine, e cantitatea în care autocarul trebuie să încadreze pe durata unui an”, a transmis primarul Marius Grecu.
”Spun să cumpărăm GPS-uri. Vă rog să înțelegeți că această propunere vine din partea unor consilieri locali. Consilieri care habar nu au că avem GPS-uri pe toate mașinile primăriei din anul 2017. Trecând peste asta, experiența lor de viață ar fi trebui să le spună că orice autocar, ca să ne limităm aici, e obligat să aibă tahograf. Iar acesta înregistrează distanța parcursă, timpul, viteza, timpul petrecut de șofer la volan și așa mai departe. E o obligație legală.
Ne spun că din acești 16.000 de euro puteam face un proiect de școală sau puteam plăti factura la electricitate pe 2, 3 luni. Mi-e și rușine de rușinea lor, dar tot trebuie să spun: doar factura de electricitate pe rețeaua stradală din comuna Șelimbăr, rețea ce se întinde pe aproximativ 60 de kilometri, costă pe o lună 120 de mii de lei. 24 de mii de euro într-o lună. Ce calcule faceți, domnilor?
Îi invit pe consilieri USR mai bine să pună mâna pe carte și să învețe administrație. Sau să întrebe înainte, măcar, să nu se facă de râs”, a mai spus edilul Șelimbărului.

Ultima oră

Comentariul meu