ulbs ezită legat de trecerea cursurilor în online din noiembrie - fiecare facultate decide, iar apoi se votează

Deși studenții sunt îngrijorați cu privire la modul în care se vor desfășura cursurile din luna noiembrie, conducerea Universității Lucian Blaga din Sibiu nu a luat încă o decizie finală. O sursă din conducerea administrativă ULBS susține că această decizie se va lua după ce fiecare facultate va decide pe cont propriu cum vrea să susțină orele.

 Fiecare facultate din cadrul ULBS va trebui să ia o decizie cu privire la modul în care se vor desfășura orele, după care va fi organizată o ședință prin care se va hotărî ce se va întâmpla la nivelul întregii universități. ,,Luarea unei decizii la nivelul Universității va mai dura, pentru că fiecare facultate va trebui să ia o decizie pe cont propriu, abia după aceea se va lua decizia la nivelul Universității. Îmi este greu să spun cu exactitate când se va lua decizia finală, momentan așteptăm să vedem ce vor decide facultățile”, a declarat o sursă din conducerea administrativă ULBS.

”Mă tem ca această perioadă să nu se prelungească”

Studenții ULBS așteaptă în continuare cu îngrijorare decizia referitoare la trecerea în formatul online. Ei spun că înțeleg nevoia de economii la cheltuieli, dar susțin că la cursurile online calitatea învățării este scăzută.

„Am auzit de la domnii profesori că o să intrăm în online din luna noiembrie, mai exact de pe 28, până în ianuarie, ziua de 16 când o să revenim fizic la cursuri. Sunt împăcată și nu prea cu ideea de a intra în format online. Mă gândesc că este o ocazie de reducere a cheltuielilor de gaz și electricitate, așa cum se dorește să facem, însă mă tem ca această perioadă să nu se prelungească încât să ajungem să terminăm anul universitar în fața unui ecran. Nu este bine pentru noi. Din punctul meu de vedere, formatul online nu pregătește studenții așa cum s-ar întâmpla în format fizic”, apreciază Emilia, studentă în anul II.

Citește și: Scenariu controversat la ULBS – Facultățile vor să treacă la cursuri online din noiembrie ca să reducă facturile la căldură și electricitate

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Ar trebui sa puna si profesorii piciorul in prag, stiu bine cate lipsuri sunt in online, dar se complac in situatia asta si sufera elevii. Ne bucuram acum de ore sarite sau facute slab, vedem noi mai tarziu…Bani sunt, doar ca trebuie distribuiti unde trebuie.