protest aur duminică la prefectura din sibiu - „ieșim în stradă, încolțiți de prețurile care cresc”
Sursa: Facebook/Alianta pentru Unirea Romanilor - Filiala Sibiu

Reprezentanții partidului AUR organizează un protest, duminică, în fața sediului Prefecturii din municipiul Sibiu. Jandarmii anunță că vor fi prezenți la manifestație și le recomandă participanților să desfășoare acțiunea în mod pașnic și civilizat, reamintindu-le ce obligații au. 

O serie de proteste organizate de AUR vor avea loc, duminică, în toate județele din România. Sibiul se alătură și el acțiunii. Protestatarii își dau întâlnire la ora 14:00 în fața Prefecturii fiind nemulțumiți de creșterea prețurilor. „România iese în stradă! Sibiul se alătură protestelor de duminică, din fiecare județ al țării. La Sibiu, protestatarii se vor strânge, începând cu ora 14:00 în fața Prefecturii. Încolțiți de prețurile care cresc necontenit și de eșecurile în cascadă ale guvernării “Iohannis”, ieșim din nou în stradă! Manifestăm împotriva PSD și PNL, principalii vinovați de situația dezastruoasă în care a fost adus poporul român, de a nu-și mai putea plăti facturile imense la energie și ratele la bănci”, anunță AUR pe Facebook.

Jandarmii sibieni anunță că vor fi prezenți și ei la protest, pentru a asigura ordinea publică. „Duminică, 9 octombrie, în intervalul orar 14.00-17.00, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu vor acționa pentru siguranța participanților și pentru prevenirea și combaterea incidentelor, care ar putea să afecteze climatul de ordine publică la protestul organizat în fața sediului Instituției Prefectului Sibiu”, spun reprezentanții IJJ Sibiu.

Aceștia le reamintesc participanților că acțiunea de protest trebuie să se desfășoare în mod pașnic și civilizat, participanții la manifestație având următoarele obligații legale:

  • să respecte locul și intervalul orar de desfășurare a manifestației;
  • să nu participe la acțiuni de natură a împiedica desfășurarea normală a acțiunii de protest și să nu incite la asemenea acțiuni prin viu grai sau alte mijloace audiovizuale;
  • să nu participe în stare de ebrietate, să nu consume și să nu distribuie băuturi alcoolice.

„Recomandăm participanților să respecte indicațiile organizatorilor și forțelor de ordine, să se delimiteze de persoanele care tulbură ordinea publică sau incită la violență și să evite implicarea în conflicte de orice natură, pentru a preveni producerea de evenimente nedorite. Jandarmeria Sibiu asigură protecția tuturor persoanelor care aleg să-și exprime opiniile în mod pașnic”, mai spun reprezentanții IJJ Sibiu.

Acțiunea a fost avizată de către Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu