update: preotul din iacobeni, acuzat că ar fi violat o copilă de 14 ani
foto: arhivă

Acuzații grave la adresa preotului din Iacobeni. Polițiștii sibieni fac cercetări după ce o minoră în vârstă de 14 ani, din aceeași localitate, a sesizat că a fost forțată să întrețină raporturi sexuale cu acesta. 

UPDATE

Mitropolia Ardealului a anunțat, vineri, printr-un comunicat de presă, că Teofil Gârbacea, bărbatul acuzat de o minoră că ar fi violat-o, nu mai este preot încă din luna septembrie a acestui an.

„Teofil Gârbacea nu mai este preot încă din data de 16 septembrie 2022. Acesta a fost suspendat de la toate lucrările sfințitoare, iar în urma suspendării a demisionat înaintând cererea de retragere pentru totdeauna din slujirea clericală”, anunță Mitropolia Ardealului.

De asemenea, în comunicatul de presă se mai arată că „pentru faptele sale, acesta va răspunde ca orice cetățean, persoană fizică, în fața legii”.

VEZI AICI CE SPUNE FOSTUL PREOT

ȘTIREA INIȚIALĂ

O minoră în vârstă de 14 ani din Iacobeni a sunat la 112, joi seara, și a anunțat că a fost violată de preotul din aceeași localitate. Fapta ar fi avut loc în data de 2 octombrie.

„La data de 6 octombrie, la ora 18:41, prin apel 112, o minoră, în vârstă de 14 ani, din localitatea Iacobeni, a sesizat I.P.J. Sibiu cu privire la faptul că, în seara de 2 octombrie, un bărbat, în vârstă de 48 de ani, ar fi forțat-o să întrețină raporturi sexuale”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Polițiștii sibieni au declanșat de îndată verificări, iar în prezent se desfășoară o anchetă, în vederea stabilirii situației de fapt și aplicării măsurilor legale în consecință.

Ultima oră

Comentariul meu