opt sibieni, prinși în flagrant la furat de lemne în pădurea din slimnic
foto: arhivă

Opt sibieni s-au ales cu dosare penale pentru că au tăiat ilegal lemne din pădurea de pe raza comunei Slimnic. Aceștia au fost prinși în flagrant de polițiștii care desfășurau o acțiune specifică pentru combaterea ilegalităților din domeniul silvic. 

„La data de 6 octombrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice au desfășurat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților din domeniul silvic”, anunță Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Cu această ocazie, în jurul orei 11,00, polițiștii au surprins 8 bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 45 de ani, toți din Slimnic, în timp ce tăiau ilegal arbori din fondul forestier național de pe raza comunei Slimnic. Polițiștii au constatat tăierea a 7 arbori din specia molid și a unui arbore din specia carpen.

Cele 8 persoane sunt cercetate penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori. Polițiștii au confiscat, de asemenea, 3 drujbe care ar fi fost folosite la tăierea arborilor, iar materialul lemnos a fost predat reprezentanților ocolului silvic responsabil în vederea efectuării măsurătorilor și stabilirii prejudiciului creat.

Ultima oră

Comentariul meu