Când se aprinde iluminatul festiv în Sibiu - Măsura primăriei pentru a economisi energie

Sibiul nu va renunța nici anul acesta la „hainele” de sărbătoare, în ciuda scumpirilor la energia electrică. Municipalitatea anunță că iluminatul festiv va fi aprins mai întâi în zona centrală și mai apoi și pe arterele principale din oraș.

Municipalitatea a achiziționat în ultimii ani instalații și decorațiuni luminoase, specifice sărbătorilor de iarnă, pe led, astfel că facturile la energie nu vor fi foarte mari. Dar, pentru a economisi totuși, s-a luat decizia de a aprinde iluminatul festiv mai întâi în zona centrală și după câteva săptămâni și în cartierele orașului.

CITEȘTE ȘI: Sibiul nu renunță la luminițele de Crăciun din cauza facturilor la curent – „Instalațiile sunt pe led”

Iluminatul festiv se aprinde în 11 noiembrie

Iluminatul festiv se va aprinde mai întâi în zona centrală a orașului, odată cu deschiderea Târgului de Crăciun din 11 noiembrie. „Centrul istoric va fi împodobit de sărbători și anul acesta pentru că sărbătorile de iarnă sunt mereu un prilej de bucurie pentru sibieni, parte din farmecul acestora fiind și aspectul festiv al zonei centrale. Astfel, iluminatul de sărbătoare va porni în Piața Mare, Piața Mică, Piața Huet, Piața Aurarilor, strada N. Bălcescu, în zona străzii Cetății și pe alte câteva străzi din zona centrală in 11 noiembrie, odată cu deschiderea Târgului de Crăciun”, spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

CITEȘTE ȘI: În ce perioadă are loc Târgul de Crăciun din Sibiu 

Deși cheltuiala cu consumul de energie pentru iluminatul festiv este modică, toate echipamentele fiind cu LED, pentru a economisi totuși energie, iluminatul festiv de pe principalele artere ale orașului va porni mai târziu decât în anii trecuți, în jurul datei de 1 decembrie, potrivit reprezentanților primăriei.

Ultima oră

Comentariul meu