Top locații pe care să le vizitezi toamna asta

În general, lumea asociază perioada vacanțelor cu sezonul cald. Cu toate acestea și toamna este la fel de plăcută când vine vorba de a descoperi un loc nou. În timp ce vara este uneori prea cald pentru a putea vizita toate locurile pe care le dorești, toamna este un moment ideal pentru a vizita cât mai multe locații interesante. Indiferent dacă vrei să călătorești în țara noastră sau ai de gând să mergi mai departe, ai la îndemână multe destinații pe care nu le vei uita prea curând. În rândurile următoare vom descrie câteva dintre acestea, urmând că tu să iei decizia în ceea ce privește locația pe care urmează să o vezi.

Italia

Italia este o destinație superbă pe care poți să descoperi în orice anotimp. Anual, turiști din toate colțurile țării vin aici pentru a savura din preparatele delicioase pe care italienii le pregătesc cu atâta măiestrie. De asemenea, Italia face parte dintre cele mai romantice destinații europene. În plus, în aceste locații vei vedea și o filă a istoriei care a fost scrisă acum foarte mulți ani.

O zi liniștită de toamnă poate fi un moment bun pe care să-l petreci în Roma, Florența, Milano, Napoli sau alte orașe la fel de frumoase.

Dacă te interesează lucrurile pe care le poți descoperi în Florența, trebuie să știi că aici se află un Dom, una cele mai impozante clădiri din lume, alături de catedrala din Londra. Nu trebuie să ratezi nici muzeul Opera dell Duomo, galeria Uffizi, grădinile Boboli sau Piața Centrală.

Frumuseți locale

De multe ori, nu trebuie să mergi prea departe pentru a descoperi locuri cu adevărat spectaculoase. Dacă ai de gând să mergi într-o aventură locală și vrei să descoperi Sibiul cu tot cu locurile sale de poveste, s-ar putea să îți dorești să faci un mic popas la atracțiile mai puțin cunoscute; cu toate că e frumos să vezi locurile turistice pe care toată lumea le vizitează, e la fel de plăcut să vezi și alte locații care te ajută să vezi orașul dintr-o altă perspectivă și îți oferă mici detalii despre cum locuiesc oamenii aici.

Ei bine, în Sibiu poți vedea prima farmacie din România, abația Cârța, locomotivele cu abur și multe alte locuri la fel de interesante.Top locații pe care să le vizitezi toamna asta

Budapesta

Un alt loc mirific pe care trebuie să-l vezi toamna aceasta dacă nu l-ai văzut până acum este Budapesta. Pe lângă clădirile de epocă, muzeele splendide și peisajele superbe, aici ai parte și de preparate gastronomice care te vor surprinde în mod plăcut.

Poți începe vizita cu o plimbare la Palatul Parlamentului, iar apoi te poți îndrepta spre Castelul Buda. Dacă îți dorești să vezi Budapesta de sus ar fi bine să faci o plimbare până la Citadelă. Chiar dacă scările pare că nu se mai termină, sigur te vei bucura de peisajul pe care îl poți surprinde odată ce ai ajuns sus.

Vestea bună e că în acest sezon turiștii par să se mai domolească, motiv pentru care vei putea să explorezi toate locurile în liniște. Poți să faci o vizită și pe la catedrala Sfântul Ștefan, să mergi în Piața Eroilor și să viziteze câteva muzee.

Spania

Spania este călduroasă majoritatea anului. Așadar, acest loc poate fi vizitat cu brio chiar și toamna. Ai la îndemână o grămadă de plaje dintre care poți alege, parcuri naturale de poveste și mâncare bună care să te facă să te întorci anul viitor.

În ceea ce privește plajele, iată câteva dintre recomandările noastre: Plaja Las Catedrales, Cala Macarella, Plaja Papagayo, sau Playa de los Muertos. Aceasta din urmă are nisip alb, ape relaxante și este destinația perfectă pentru această toamnă.

Partea bună e că această plajă este mai puțin cunoscută de oameni, fiind retrasă. Așadar, nu este nevoie să mergi până în țări exotice pentru a te bucura de plaje virgine.Top locații pe care să le vizitezi toamna asta

Timișoara

Dacă vrei să descoperi un oraș cu adevărat fabulos, atunci Timișoara trebuie să fie neapărat pe lista ta. Dacă nu știai acest lucru deja, Piața Unirii este una dintre cele mai vechi de la noi din țară, amenajată în stil baroc.

De asemenea, nu trebuie să ratezi nici Castelul Huniade, parcul Rozelor sau muzeul satului Bănățean.

Acestea sunt câteva dintre sugestiile noastre pe care le poți vizita în această toamnă. Indiferent dacă ai de gând să pleci doar pentru câteva zile, sau te gândești la o vacanță care să dureze o săptămână, ai de unde să alegi. Tot ce rămâne de făcut este bagajul care trebuie neapărat să includă camera foto, îmbrăcăminte adecvată și relaxarea poate începe.

 

Ultima oră

Comentariul meu