jocuri olimpice 2029 arabia saudita
Sursa Foto - Pixabay

Arabia Saudită a fost aleasă marți, 4 octombrie, pentru a găzdui Jocurile Asiatice de Iarnă din 2029, într-o megacitate futuristă (n.r. o megacitate este definită de Națiunile Unite ca un oraș care are o populație de 10 de milioane sau mai mulți oameni) de 500 de miliarde de dolari realizată în deșert, despre care organizatorii spun că va avea un complex de sporturi de iarnă pe tot parcursul anului.

„Deșerturile și munții din Arabia Saudită vor fi în curând un teren de joacă pentru sporturile de iarnă”, a declarat Consiliul Olimpic al Asiei (OCA). Candidatura saudită a fost „aprobată în unanimitate”, se arată în declarație, menționând că megaorașul cunoscut sub numele de NEOM va fi primul oraș din Asia de Vest care va găzdui evenimentul, notează lemonde.

Dezvoltarea TROJENA ar trebui să fie finalizată în 2026 și va oferi schi în aer liber, un lac artificial cu apă dulce, o rezervație naturală, hoteluri ultra-luxoase și multe alte surprize, potrivit site-ului proiectului, scrie Reuters.

„Cu sprijinul nelimitat al conducerii saudite & a Prințului Moștenitor pentru sectorul sportiv, suntem mândri să anunțăm că am câștigat licitația pentru a găzdui AWG TROJENA 2029 (n.r. Jocurile de iarnă ale Asiei 2029), fiind prima țară din vestul Asiei”, a scris pe Twitter ministrul sportului, Prințul Abdulaziz Bin Turki Al-Faisal.

NEOM este cel mai ambițios proiect al prințului moștenitor Mohammed bin Salman în cadrul planului de dezvoltare Vision 2030 al regatului, care vizează reducerea dependenței de petrol și transformarea economiei, inclusiv prin dezvoltarea sportului.

Anunțat pentru prima dată în 2017, NEOM a stârnit mereu suspiciuni pentru propunerile SF precum taxiuri zburătoare și menajere roboți, chiar dacă arhitecții și economiștii au pus la îndoială fezabilitatea sa. NEOM, o dezvoltare de înaltă tehnologie de 26.500 de kilometri pătrați la Marea Roșie, va include orașul „The Line”, cu emisii zero de dioxid de carbon, precum și zone industriale și logistice.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu