percheziții în sibiu și alte 11 județe la traficanții de droguri - peste 150 de persoane duse la audieri
FOTO arhivă

Peste 150 de persoane au fost căutate miercuri dimineață în Sibiu și alte 11 județe, pentru a fi duse la audieri în mai multe dosare de trafic de droguri în care au loc simultan peste 80 de percheziții.

Procurorii DIICOT și ofițerii antidrog desfășoară o acțiune simultană în mai multe dosare de trafic de droguri, notează Digi24.

„La data de 5 octombrie 2022, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, efectuează 4 percheziții domiciliare, în județul Sibiu, la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

YouTube video

Sunt vizate patru rețele care distribuie droguri, în special marijuana și substanțe psihoactive. Anchetatorii au informații că aceste rețele aveau legătură între ele pentru a distribui substanțele interzise.

„Din primele cercetări a reieșit că, în perioada 2021 – 2022, persoanele cercetate ar fi vândut droguri din categoria celor de mare risc (4 CMC), dar și noi substanțe psihoactive mai multor consumatori din zona de nord a județului Sibiu, respectiv municipiul Mediaș și localitățile învecinate”, mai spune Welter.

percheziții în sibiu și alte 11 județe la traficanții de droguri - peste 150 de persoane duse la audieri

Rețelele acționau, totodată, în zona centrală – în Cluj, Alba, Sibiu, în nord – Satu Mare și Maramureș, și în est – în Galați și Brăila. Au fost emise peste 150 de mandate de aducere pentru persoane care sunt suspectate în aceste dosare și care vor fi audiate. De asemenea, alte 17 persoane vor fi audiate în calitate de martor. Încă de la primele ore, anchetatorii au găsit o importantă plantație de cannabis, amenajată în subsolul unei case, dar și importante sume de bani  – în lei și euro.

Ultima oră

Comentariul meu