video: marcajele din giratoriul de pe constituției le dau bătăi de cap șoferilor - „mulți le consideră mâzgăleli pe asfalt”
Sursa: Captură YouTube

Polițiștii sibieni au realizat, în luna iulie, un material video pentru a le explica șoferilor cum să circule corect în giratoriul de la intersecția străzilor Hermann Oberth, Constituției și Bulevardul Corneliu Coposu. Vara aceasta, în zonă, au fost refăcute marcajele rutiere. Deși modificarea nu mai e nouă deloc, anumitor șoferi le este greu să o respecte. Un participant la trafic a surprins, cu ajutorul unei camere de bord, momentele în care alți șoferi circulau după bunul plac în sens. „Mulți consideră marcajele simple mâzgăleli pe asfalt”, spune acesta. 

Vara aceasta, odată cu refacerea părții carosabile a sensului giratoriu, s-au efectuat și o serie de modificări la marcajul rutier, principalul scop fiind acela de a fluidiza traficul. Astfel, s-a refăcut marcajul longitudinal, fiind create trei benzi de circulație, urmărindu-se utilizarea întregii lățimi a acesteia. Având în vedere faptul că lățimea părții carosabile a străzii Hermann Oberth a permis, au fost create și aici trei benzi de circulație, astfel că toate intrările în sensul giratoriu au acum trei benzi, iar fiecare ieșire din sens are două benzi de circulație. Premergător intrării în sens au fost aplicate marcaje care îi obligă pe conducătorii auto să circule doar în direcția indicată de acestea. Aceste marcaje sunt aplicate identic în toate cele patru intrări în sens. 

VEZI AICI CUM SE CIRCULĂ CORECT ÎN SENSUL GIRATORIU

„Față de vechile marcaje au intervenit modificări și atragem atenția că, acum, pe banda a treia a fost aplicat marcajul obligatoriu la stânga, față de vechea sistematizare unde aveai dreptul să circuli și pe direcția înainte”, a explicat, în luna iulie, inspectorul principal de poliție Ciprian Sava. 

Au trecut aproape trei luni de la refacerea marcajelor rutiere, însă în continuare modificările le dau bătăi de cap șoferilor. Un participant la trafic a surprins mai mulți conducători auto care circulau greșit în sens, iar din vina lor puteau avea loc accidente rutiere. El spune că astfel de întâmplări au loc deseori în trafic și consideră că totul se întâmplă din cauză că șoferii privesc marcajele ca pe simple „mâzgăleli” pe asfalt. 

YouTube video

„Deși noile marcaje (benzile și săgețile) înainte și în sensul giratoriu sunt foarte clare, mulți le consideră doar niște mâzgăleli pe asflat. Din fericire pentru ei, fac tot posibilul pentru a evita o coliziune. Prefer să calc frâna și să ajung întreg și cu mașina întreagă acasă, decât să o văd prin service”, spune șoferul care a surprins imaginile și le-a publicat pe grupul de Facebook Șoferi de Week-end SIBIU.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Daca ai respecta semnele de pe asfalt care de altfel sunt obigatorii ai vedea ca nu sunt inutile.

  2. In situatia in care „soferii” nu stiu ca la trecerea de pe o banda pe alta se semnalizeaza si trebuie sa te asiguri INAINTE de efectuarea manevrei, vreti sa umblati la „fineturi” de genul celor marcate in sensul giratoriu ?
    Intai spuneti-le ca in sens sunt 3 benzi.
    Vreti sa comunicati cu academicieni care nu cunosc toate literele !
    Politia nu ajuta cu nimic la scolirea soferilor prin supraveghere si avertizarea corigentilor atunci cand este cazul. Nici politistii nu prea stau bine cu alfabetul.

  3. Eu de când s-au făcut am zis că or să fie probleme. Noile marcaje sunt absolut inutile și neoportune ne-ajutând deloc la fluidizarea traficului.