ninge abundent pe transfăgărășan - drumul nu se închide deocamdată

Drumarii au intervenit, marți dimineață, pe DN7C, Transfăgărășan, pentru a curăța carosabilul de zăpadă. Deocamdată drumul rămâne deschis, încă reprezentanții DRDP Brașov le recomandă șoferilor să nu se aventureze pe traseu dacă nu au mașinile echipate pentru deplasări în condiții de iarnă. 

Ninge abundent pe Transfăgărășan, astfel că drumarii intervin pentru a curăța carosabilul de zăpadă. „Colegii noștri de la Districtul Bâlea (Sibiu) și Districtul Piscul Negru (Argeș) intervin cu un utilaje cu lamă și materiale antiderapante pentru curățarea carosabilului”, anunță reprezentanții DRDP Brașov. Aceștia îi îndeamnă pe șoferi să nu urce la munte dacă nu au mașinile echipate. „Vă rugăm să nu vă aventurați pe traseul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac – Piscul Negru dacă nu aveți mașina pregătită pentru deplasări în condiții de iarnă”, mai spun aceștia. 

VEZI AICI IMAGINI CU DESZĂPEZIREA

Transalpina s-a închis. Transfăgărășanul încă nu

Chiar dacă la munte a început să ningă, drumarii anunță că Transfăgărășanul nu se închide. Drumul ar urma să rămână deschis până la finalul lunii octombrie, însă totul depinde de condițiile meteo. „Deocamdată nu se ia în calcul închiderea Transfăgărășanului. Transalpina s-a închis astăzi, fiindcă acolo situația este diferită. A nins, este viscol și, deși drumarii sunt în teren, fiindcă bate vântul, zăpada ajunge înapoi pe carosabil. Până la finalul lunii, Transfăgărașanul va rămâne deschis, însă totul depinde de condițiile meteo. Dacă va ninge, dacă va fi zăpadă și pericol de avalanșă, drumul se va închide”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov.

YouTube video

Meteorologii sibieni anunță vreme bună 

Meteorologii sibieni spun că, marți dimineață, la ora 09:00, stratul de zăpadă din Bâlea măsura 15 centimetri. Vremea se va mai încălzi însă, iar ninsorile se vor potoli. 

„Azi dimineață, la ora 09:00, stratul de zăpadă avea 15 centimetri.  Noaptea trecută s-a înregistrat o temperatură minimă de -3 grade. Posibil ca astăzi să mai ningă ușor, vor mai fi condiții de ploi mixte cu ninsori, însă suntem pe creștere. La Păltiniș deocamdată nu se anunță ninsori, o să urmeze o vreme frumoasă în următoarea perioadă”, spun meteorologii. 

Ultima oră

Comentariul meu