lucrul în străinătate fără a cunoaște limba locală

În zilele noastre, din ce în ce mai multă lume vrea să lucreze în străinătate, pentru o viață mai bună. Nivelul tău de limbă, indiferent de care ar fi acesta, nu ar trebui însă să te împiedice să lucrezi într-o țară din Europa sau altundeva.

Atunci când te muți în străinătate, ți-ai găsit deja de munca sau mergi să cauți ceva de munca, te confrunți inevitabil cu o schimbare majoră în viața ta, o adevărată provocare care trebuie depășită. Iar bariera lingvistică este cu siguranță principala provocare care trebuie depășită, cât mai repede posibil, pentru a putea, pe de o parte, să te descurci în primele zile la fața locului, iar pe de altă parte, să te integrezi cât mai repede posibil și reduce orice sentiment de izolare. Vești bune, astăzi există o multitudine de moduri de a învăța o limbă, dar poți lucra de asemenea în anumite domenii fără să știi limba locală. Depinde de tine să decizi care ți se potrivește cel mai bine.

Vrei deci să te muți și tu din țară, ai ales să muncești în străinătate, te vei bucura de prima ta experiență profesională acolo, dar te lovești de bariera de limbă? După ce studiezi și câteva modele de șabloane de CV – uri, iată alte sfaturi de care să ții cont.

Mergi la cursuri de limbă, dar acceptă și un loc de muncă mai flexibil.

Atunci când alegi să lucrezi în străinătate, dar nu cunoști limba locală este nevoie să apelezi la unele strategii pentru a te integra mai bine în noua țară.

Cursurile intensive de limbă sunt cea mai bună opțiune atunci când vrei să te integrezi cât mai repede sau mai ușor. Te vei bucura astfel de o integrare socială și profesională reușită.

Un job de câteva ore, un loc de muncă în interimat sau un stagiu de pregătire pot să fie o etapă preliminară înainte de a ajunge la un loc de muncă stabil.

Ai grijă și la exigențele tale în ceea ce privește piața muncii.

În funcție de competențele tale, dar și de diferitele experiențe profesionale, dobândite acasă sau în străinătate, cel mai bine ar fi să definești care este cea mai bună strategie de a intra pe piața muncii și la firma pe care o dorești. Valorizează o experiență semnificativă într-un domeniu pentru a ajunge de la o funcție la alta: de exemplu, atunci când nu știi bine limba, poți alege un post de mai jos pentru a putea evolua mai apoi după ce începi să știi bine limba.

Un alt lucru foarte important de care să ții cont – nu fii frustrat atunci când nu obții locul de muncă mult visat. Trebuie să fii deschis pentru a experimenta locuri de muncă la care poate că nu te-ai gândit. Acest lucru face parte din aventura în care te-ai lansat și acest lucru îți va permite cu siguranță să descoperi anumite competențe și capacități pe care nu le știai până acum.

Lasă rușinea la o parte și încearcă să te faci remarcat.

Un lucru perfect valabil și atunci când vrei să ameliorezi limba, cât și atunci când vrei să te faci remarcat. Dacă vrei să începi o viață nouă într-o altă țară cel mai bine ar fi să faci turul orașului unde ai ajuns și să lași un CV peste tot.

Trebuie să ai cea mai pozitivă atitudine mereu și să nu îți pierzi zâmbetul de pe buze

Dacă cei care te-au angajat văd că ești implicat, responsabil, vesel, mereu cu zâmbetul pe buze, dorința de a învăța și mereu o atitudine pozitivă, vei avea multe de învățat. Dacă nu reușești mereu să comunici așa cum vrei, cel mai bine ar fi să apelezi la comunicarea non verbală și gesturi. Nu uita însă că toți zâmbesc în aceeași limbă!

Fă un mic efort și fă-ți prieteni locali.

Știm foarte bine că situațiile prin care va trebui să treci te vor forța sau obliga să îți faci prieteni care vorbesc limba și care te vor ajuta să înveți limba mai ușor. În plus, locuitorii sunt cei care cunosc mai bine limba locală și cu siguranță că își vor da cele mai bune sfaturi sau recomandări pentru a obține un loc de muncă unde să te descurci până înveți limba.

Învățarea este întotdeauna un lucru pozitiv și este o modalitate excelentă de a-ți stimula creierul. Punct important: cunoașterea unei noi limbi adaugă un atu CV-ului tău și arată că ești adaptabil și nu te temi să dobândești noi abilități.

Ultima oră

Comentariul meu