update: căminele pentru bătrâni din sibiu, luate la puricat - un centru a rămas fără licența de funcționare
foto: arhivă

Centrele rezidențiale pentru vârstnici din județul Sibiu au fost luate la control. S-au găsit o groază de nereguli, astfel că au fost aplicate amenzi. Mai mult, unul dintre cămine a rămas fără licența de funcționare. 

UPDATE

Centrul care a rămas fără licență este situat pe strada Moldoveanu din municipiul Sibiu, spun reprezentanți ai Prefecturii. „Licența de funcționare a fost retrasă deoarece lipsea autorizația sanitară de funcționare, iar punctajul pe care ar fi trebuit să îl îndeplinească pentru a funcționa a fost sub 75%”, spun reprezentanți ai Prefecturii Sibiu. 

În ceea ce îi privește pe beneficiarii centrului, aceștia au rămas în continuare în locație, chiar dacă licența a fost retrasă. 

Știrea inițială

„Prin Ordinul Prefectului județului Sibiu, Mircea-Dorin Crețu, nr 268/09.06.2022 s-a constituit Comisia Mixtă pentru efectuarea de controale în centrele rezidențiale pentru vârstnici. Comisia – alcătuită din reprezentanți ai Corpului de Control al Prefectului, Direcției de Sănătate Publică Sibiu, I.T.M. Sibiu, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Sibiu, Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Sibiu – a procedat la verificarea tuturor serviciilor sociale rezidențiale destinate vârstnicilor din județul Sibiu”, spune Gabriela Luca, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Comisia a verificat care este mediul de viață al vârstnicilor și în ce condiții locuiesc, ce mâncare consumă și care sunt activitățile și serviciile de care beneficiază.

Un centru de bătrâni a rămas fără licență

În urma controalelor efectuate, comisia a luat mai multe măsuri. Cea mai dură a fost aplicată unui centru din județ, care a rămas fără licență de funcționare. De asemenea, la mai multe dintre cele 22 de centre verificate au fost constatate nereguli, fiind aplicate 76 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 453.000 lei și un alte 53 de sancțiuni cu avertisment.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Buna ziua! Târziu a rămas fără autorizație la condițiile care sunt acolo… iadul pe pământ și nimeni nu face nimic. Mă bucur foarte mult … dar sunt sigură că domnul găsește altă portița cum a făcut de fiecare data.
    Sper din toată inima să dispară din acest domeniu.