Scene memorabile la masa de ruletă din filme

Unele filme au integrat în scenariu și momente petrecute la masa de ruletă. Pentru a aduce un plus de distracție ori dramatism în producții, acestea au fost atent realizate și unele dintre ele s-au remarcat în mod deosebit.

Așadar, iată 5 dintre cele mai cunoscute filme care conțin scene la masa de ruletă:

 1. Casablanca (1942)

Un film clasic de top regizat de Michael Curtiz, cu o distribuție excelentă din care au făcut parte Humphrey Bogart și Ingrid Bergman. Acțiunea se petrece în Casablanca, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar în prim plan este afaceristul american Rick Blaine, interpretat de Humphrey Bogart. El deține un club de noapte și o sală de jocuri de noroc și beneficiază de două „scrisori de tranzit”, care îi permiteau accesul în orice teritoriu ocupat de nemți. Totuși, fosta sa iubită i le solicită pentru a fugi împreună cu soțul ei, un fugar din rezistența cehă. Iar una dintre scenele memorabile din acest film este cea în care Rick măsluiește ruleta în așa fel încât fosta sa iubita și soțul ei să câștige pariul pe toate economiile și să poată pleca din oraș.

  1. Run Lola Run (1998)

Run Lola Run este un thriller german în care o tânără pe nume Lola, interpretată de Franka Potente, e nevoită să facă rost de 100 de mii de mărci foarte repede pentru a-i salva viața prietenului său Manni, interpretat de Moritz Bleibtreu. În film sunt prezentate astfel trei continuări din clipa în care Manni îi cere ajutorul Lolei, după ce pierduse cele 100 de mii de mărci în metrou. Astfel, într-una dintre ele Lola a intrat într-un cazinou și a pariat 100 de mărci la ruleta pe numărul 20 și a câștigat. Cu cele 3.500 de mărci câștigate a pariat din nou pe numărul 20 și a câștigat iarăși, reușind să acopere datoria. Filmul a luat parte la ediția cu numărul 55 a Festivalului de la Veneția și a avut recenzii bune.

  1. Diamonds Are Forever (1971)

Filmele din seria James Bond au conținut adesea scene de la jocuri de noroc, iar un exemplu concret este și în Diamonds are Forever, în care rolul principal a fost interpretat de Sir Sean Connery. În timp ce lupta cu contrabanda cu diamante, agentul 007 devine protagonistul unor scene captivante ce au avut loc la ruleta de la White House Mansion Casino. Astfel, el a aplicat strategia James Bond – foarte întâlnită și în zilele noastre printre cei care joaca la ruletă – care presupune plasarea de pariuri repetate pe aceleași numere.

 Indecent Proposal (1993) 

Chiar dacă recenziile specialiștilor nu au fost dintre cele mai bune, iar acest film a câștigat Zmeura de Aur pentru cel mai prost film al anului, cel mai prost scenariu și cel mai prost actor într-un rol principal, Indecent Proposal a avut totuși un succes comercial. Distribuția este una bună și din ea fac parte Robert Redford, Demi Moore și Woody Harrelson. Scenariul începe de la un joc de ruletă în care personajul interpretat de Harrelson, David Murphy, alături de tânăra sa soție pierd toate economiile. Un miliardar vrea să profite de momentul prin care trec și le oferă 1 milion de dolari pentru o noapte cu Diana. 

Bad Times At The El Royale (2018)

A avut o distribuție formată din Jeff Bridges, Cynthya Erivo și Dakota Johnson. Acțiunea are loc într-un cazinou pe nume El Royale, în care ajung un fals preot catolic, o cântăreață și o tânără hipioată și sora ei. Trecutul întunecat al personajelor este scos la lumină de o serie de întâmplări dramatice. Este, per total, un film cu scenariu bun ce merită văzut.

Ultima oră

Comentariul meu