Calvarul de pe Valea Oltului - Nu scăpăm curând de cozile interminabile
foto: arhivă

Șoferii care circulă pe Valea Oltului sunt nevoiți să aștepte ore în șir în coloane până când traficul se deblochează din cauza lucrărilor din apropiere de Boița. Cu toate acestea, lucrările decurg conform planului.

Valea Oltului a devenit un adevărat calvar pentru șoferii care trebuie să circule pe această porțiune de drum. În weekend-uri, un drum care ar trebui să dureze nu mai mult de 80-90 de minute, din cauza lucrărilor durata se poate prelungi și până la patru ore. O mare parte din lucrări vor fi finalizate până la începutul iernii, perioada în care vor dispărea și restricțiile.

Cu toate că șoferii așteaptă în coloane interminabile la semafoarele din Boița de pe DN7, purtătorul de cuvânt al Direcției de Drumuri și Poduri Brașov susține că lucrările se desfășoară conform planului. „Lucrările mai durează până la sfârșitul anului, așa este și termenul contractual. Mai rămâne de văzut dacă mai trebuie prelungit termenul pentru lucrări. Am avansat destul de bine, în mare parte suntem în grafic. Chiar dacă se întâmplă ca firma să nu reușească să termine lucrările din cauza vremii, în decembrie restricțiile nu vor mai exista”, spune Robert Elekes.

Citește și: VIDEO – Alternative pentru Valea Oltului și A1 Sibiu-Pitești: „60 – 70 la sută din trafic este de camioane”

În prezent, pe porțiuni de 250 de metri se lucrează la curățarea malului, întărirea zidului de sprijin, se fac podețe, drenuri și alte lucrări de consolidare. Din acest motiv circulația se desfășoară alternativ, pe un singur fir, dirijată pe timp de zi cu piloți de circulație și cu semnalizare provizorie, iar pe timp de noapte cu semafoare.

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Cozi kilometrice pentru 250m de lucrari si asta de luni de zile! O rusine nationala si o poveste de spus la nepoti! Si fraieri (a se citi „bine platiti / mituiti”) au fost cei care au acceptat asemenea termeni contractuali. Inadmisibil sa paralizezi un drum national – european pentru lucrari de cateva sute de metri. Si noi visam sa trecem muntii cu autostrada! 🙂