boita sibiu selimbar trafic valea oltului
Sursa Foto - Captura Video

Lucrările începute pe Valea Oltului și pe A1 Sibiu – Pitești, au îngreunat cu adevărat traficul rutier. Încă din vară se lucrează pe Valea Oltului, în apropiere de Boița, pe tronsoane mici de drum, semnalizate inclusiv cu semafoare.

Acest lucru determină formarea unor cozi kilometrice de mașini atât pe DN7 / E81, cât și pe centura Sibiului și pe DN1 / E68, spre Sibiu, Vâlcea și Brașov, potrivit adevărul.ro.

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, responsabili cu starea drumurilor naționale din județul Sibiu, recunosc și ei faptul că s-a creat haos: „Din cauza lucrărilor executate pentru Autostrada A1 Sibiu – Boița, în zona kilometrului 237 al DN7 / E81, se formează coloane de autovehicule care la orele de vârf depășesc 4 kilometri. Dar finalizarea lucrărilor de pe Valea Oltului este vitală pentru asigurarea circulației în condiții de siguranță pentru conexiunea DN7 cu prima secțiune a autostrăzii Sibiu – Pitești”.

Camioanele nu au alternative

Când au început să se creeze coloane pe trei direcții diferite, drumarii s-au văzut nevoiți să caute soluții.

„Pentru Valea Oltului, în zona în care se derulează lucrările, nu prea există alternativă. Nu sunt variante de ocolire, mai ales pentru mașinile de mare tonaj, pentru că 60 – 70% din traficul de pe Valea Oltului este de camioane. De aceea, a fost foarte greu de intervenit în zonă și foarte greu de deviat traficul. Pe Transfăgărășan există restricție de tonaj, la fel pe DN 73 Pitești – Brașov și Transalpina, iar pe DN1 și Valea Oltului restricția este la sfârșit de săptămână, când au voie să circule doar noaptea. Deci, nu am avut variante, având în vedere că drumurile județene au fost construite în așa fel încât să nu reziste traficului greu permanent”, a explicat pentru „Adevărul” Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov.

Dacă în cazul Văii Oltului nu prea există rute ocolitoare, s-a găsit o alternativă pentru șoferii care circulă între Sibiu și Brașov.

Pentru un alt punct nevralgic apărut la intersecția A1, primul tronson, cu drumul spre Cisnădie, s-a constatat că se pot evita coloanele de mașini de la ieșirea de pe autostradă. Reprezentanții DRDP Brașov au propus ca șoferii să iasă de pe A1.

„Pentru ruta Sibiu – Brașov, pentru vehiculele cu MTMA (masă maximă de transport autorizată) mai mică de 3,5 tone, există posibilitatea ocolirii zonei în cauză utilizând ruta: ieșire de pe Autostrada A1, la kilometrul 242 – DJ 106 – Cornățel – DJ 104G – Nucet/Săcădate – DN 1 Avrig”, au precizat reprezentanții DRDP Brașov, și viceversa fiind valabilă.

YouTube video

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu