urșii care atacă oamenii vor putea fi uciși în 24 de ore - vălean, direcția silvică sibiu: „este singura modalitatea de a reduce numărul lor”

Reprezentanți ai Direcției Silvice Sibiu consideră propunerea Ministrului Mediului – în ceea ce privește eliminarea urșilor bruni care atacă oamenii – ca fiind o soluție bine-venită, după o perioadă lungă în care nu s-a luat nici o măsură în acest sens.

Tanczos Barna, Ministrul Mediului, a anunțat joi, 29 septembrie, un proiect de ordin prin care se urmărește uciderea urșilor care atacă omul, în termen de 24 de ore. Responsabili de vânătoare de la Direcția Silvică Sibiu consideră inițiativa ministrului ca fiind una benefică având în vedere înmulțirea necontrolată a urșilor în pădurile din județul Sibiu.

Proiectul de ordin adus în discuție de Ministrul Mediului este considerat de către mai mulți reprezentanți ai fondurilor de vânătoare din Sibiu ca fiind favorabil din cauza numărului tot mai crescut al urșilor din ultimii ani care se apropie de gospodăriile oamenilor sau care devin agresivi. „Mi se pare o idee bună deoarece ursul este un animal periculos, dacă atacă omul este normal că să fie prins în 24 de ore pentru că altfel nu îl mai găsești. Este un lucru bun pentru că directivele sunt de trei sau patru ori mai mari decât directivele optime. Nu s-a mai făcut selecția, s-a mărit arealul, au hrană din abundență, prin urmare și-au extins teritoriile și s-au înmulțit foarte mult. Dacă înainte aveau un pui, maxim doi, acum au trei, chiar și patru pui. Singura modalitatea de a reduce numărul lor este vânătoarea, spune Marian Vălean, responsabil cu activitatea de vânătoare la Direcția Silvică.

Citește și: Cum să supraviețuiești dacă te întâlnești cu ursul – Mareș de la AJVPS Sibiu: „Ne îndepărtăm calm, fără mișcări bruște”

Proiectul pentru eliminarea imediată a exemplarelor de urs brun care atacă oamenii, a venit ca o soluție la conflictele în care sunt implicați fermierii și animalele sălbatice precum ursul și lupul. Timpul pus la dispoziție de 24 de ore pentru uciderea ursului este optim, având în vedere găsirea acestuia.

Citește și: VIDEO Urs hrănit de șoferi pe Transfăgărășan – Imaginile au devenit virale

Citește și: VIDEO Un urs înoată în râul Olt în zona Porumbacu – Un pescar a surprins imaginile

Ultima oră

Comentariul meu