poliția face controale în rășinari și poplaca - sibian cu o alcoolemie de 1,26 la mie, prins la volan
foto: arhivă

Polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr au continuat activitățile în sistem „Blitz”, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere. Acțiunile polițiștilor rutieri și de ordine publică s-au desfășurat în localitățile Rășinari și Poplaca, în cursul zilei de joi, între orele 19:00-21:00. În cadrul acestei acțiuni, a fost depistat un șofer care s-a urcat băut la volan. 

„În cadrul acțiunii, au fost legitimate 90 de persoane și controlate 80 de autovehicule, fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale conform Ordonanței de Urgență 195/2002 și constatată o infracțiune la regimul rutier. Acest tip de acțiuni continuă și în perioada următoare”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.

Spre exemplu, în jurul orei 20:35, în Rășinari, polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr au oprit un autoturism condus pe strada Andrei Șaguna de către un localnic în vârstă de 41 de ani. Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Ultima oră

Comentariul meu