cum poți obține un împrumut online într-o zi de weekend

O situație neprevăzută apare când ți-e lumea mai dragă. Dacă ți-ai planificat bugetul până la ultimul leu, ajungi să dai din colț în colț pentru a găsi noi resurse financiare. În astfel de momente, poți lua în considerare și accesarea unui împrumut nebancar, care te ajută să-ți rezolvi problemele neplăcute.

Ce soluții ai când trebuie să faci rost, de exemplu, de o anumită sumă de bani sâmbăta sau duminica? Există șanse destul de mici să te împrumuți, din scurt, de la rude sau de la prieteni, ori să ceri un avans la salariu. Astfel, va trebui să cauți alte variante care să-ți ofere resursele financiare necesare.

Dacă te gândești să apelezi la o bancă, nici această opțiune nu îți poate fi de folos. Anumite bănci sunt deschise în weekend-uri, fiind vorba despre cele care funcționează în marile centre comerciale. Însă, operațiunile din sucursalele bancare sunt limitate, astfel că acordarea de credite nu se regăsește pe „lista scurtă”.

Acces la credite nebancare și sâmbăta sau duminica

Pe piața nebancară există și IFN-uri care au program de lucru atât sâmbăta, cât și duminica. De exemplu, dacă ai nevoie de un credit rapid sau de un credit urgent online în weekend, poți lua în considerare inclusiv ofertele de finanțare de la un IFN precum Viva Credit.

Pentru obținerea unui credit nebancar va trebui să faci o solicitare pe site-ul oricărui IFN care ți-a atras atenția. Astfel, vei avea de completat un formular dedicat și va trebui, de asemenea, să furnizezi o fotografie a cărții de idenititate. Unele instituții financiare nebancare îți solicită și o dovadă a venitului, pentru a-ți dovedi eligbilitatea în obținerea împrumutului. În acest sens, nu ar fi rău să ai la îndemână fie un extras de cont bancar, fie o adeverință de salariu sau un talon de pensie.

Când primești banii solicitați

În cazul în care aplici pentru un credit rapid sau pentru un credit urgent online într-o sâmbătă, poți avea posibilitatea de a primi banii solicitați în aceeași zi. Concret, cererea ta poate primi aprobarea IFN-ului, în scurt timp după ce ai transmis-o, urmând ca în aproximativ 2 ore să ai și banii în contul bancar.

Situația poate fi ușor diferită în cazul cererilor de creditare trimise duminica, întrucât sumele aprobate vor ajunge în contul tău abia în următoarea dimineață.

Cum alegi un credit echitabil

Indiferent de ziua în care ai nevoie de un credit, este important să nu te grăbești când vine vorba de alegerea unei soluții financiare. Acordă suficient timp pentru a putea compara mai multe produse de creditare disponibile în portofoliile diverselor IFN-uri. Astfel, vei fi la curent cu toate condițiile de creditare și, drept urmare, îți va fi extrem de ușor să alegi un credit care vine la pachet cu mai multe avantaje.

  1. Analizează dobânzile practicate pe piața nebancară.

Ținând cont de acest sfat, vei putea cu ușurință să selectezi creditele cu dobânzi rentabile și să le eviți pe cele prea scumpe pentru buzunarul tău.

Dacă este prima dată când accesezi un credit nebancar, anumite IFN-uri te scapă complet de grija dobânzii. Poți beneficia de dobândă zero, fie pe o anumită perioadă, fie pe tot parcursul creditării, cu o singură condiție: să-ți achiți ratele la termen. Dacă nu o respecți, dobânzile penalizatoare nu vor fi deloc plăcute, ba mai mult, valoarea DAE (Dobânda Anuală Efectivă) crește într-un ritm alert.

  1. Informează-te despre nivelul DAE.

DAE sau Dobânda Anuală Efectivă îți arată costul total al soluției de creditare alese. Îți poți proteja finanțele personale dacă te îndrepți spre un împrumut cu un nivel DAE redus.

  1. Nu uita să faci o trecere în revistă a tuturor costurilor.

Când compari împrumuturile, ia în calcul și comisioanele pe care le-ar putea percepe IFN-urile, dar și nivelul dobânzilor penalizatoare.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu