Torturile red velvet și cele personalizate la mare căutare în Sibiu – „Uneori personalizarea a fost mai scumpă decât tortul”

 Probabil unul dintre cele mai importante aspecte atunci când vine vorba despre organizarea unui eveniment perfect îl reprezintă tortul ales. Figurine din pastă de zahăr, trandafiri, mașinuțe sau motociclete, sunt doar câteva dintre produsele pe care un patiser le realizează atunci când personalizează torturile. Sibienii preferă în ultima vreme ceea ce și la nivel mondial are succes. Ne referim la torturile red velvet, desigur. Un astfel de produs costă între aproximativ 90 și 140 de lei kilogramul.

Torturile red velvet și cele personalizate la mare căutare în Sibiu – „Uneori personalizarea a fost mai scumpă decât tortul”

Personalizarea torturilor a devenit o artă ce în ziua de azi este dusă la un alt nivel, patiserii confruntându-se cu diferite provocări zilnic. Marcela Verniceanu de la „Mar & Di Casuta Dulce Sibiu”, ne-a mărturisit că pentru ea cea mai mare provocare a fost realizarea unei piramide ce avea și Sfinxul, iar pentru situațiile în care modelul este prea mare sau prea scump pentru un client, aceasta preferă să vorbească cu clienții și să găsească o soluție. „Noi mergem pe produse tradiționale, puțin reinventate. Cel mai greu tort personalizat pe care l-am realizat a fost un tort în formă de piramidă, care avea și Sfinxul. Dacă apar situații în care modelul cerut este prea mare pentru cantitatea de tort comandată, de exemplu modelul este pentru un tort de șase kilograme, iar tortul comandat este de două kilograme, mă consult cu clienții și stabilim împreună ce putem face”, ne-a transmis aceasta.

Tort în formă de brioșă

Luminita Richard de la „Turtha” ne-a spus că cel mai complicat tort realizat de ei a fost în formă de brioșă și cântărea douăsprezece kilograme, iar pe lângă acesta un alt tort memorabil a fost în formă de albină, ce cântărea cinci kilograme. După cum spun cofetarii, dificultatea torturilor stă în detaliile acestor, cu cât sunt mai multe detalii, cu atât tortul este mai greu de făcut, motiv pentru care mulți cofetari aleg să taxeze separat personalizarea, în special figurinele confecționate din pastă de zahăr. Pentru cei de la „Cofetăria Dulce Dor” cel mai complicat tort a fost în formă de jeep, după cum ne spune Daniela Bogdan, administrator.

Torturile red velvet, cele mai căutate la Sibiu

 Ursu Paraschiva, manager „Metrocom”, ne-a spus că la ei în patiserie se găsesc 30 de sortimente de torturi, dar dintre toate cele mai căutate sunt cele red velvet și trio de ciocolată, iar prețurile lor se stabilesc în funcție de durata unei personalizări. ,,Noi avem un total de 30 de sortimente, foarte bine se dă tortul red velvet, urmat de cel trio de ciocolată cu zmeură, iar un tort unic de la noi ce este foarte căutat este tortul cu piper și tonka. La noi prețul personalizării se calculează separat, am avut situații în care personalizarea a fost mai scumpă decât tortul. Prețul pe personalizare se face în funcție de durata unei personalizări, de exemplu un trandafir este 5 lei, iar un Mickey Mouse 3D este 50 de lei”spune Liliana Beldean, de la Petit Patis.Torturile red velvet și cele personalizate la mare căutare în Sibiu – „Uneori personalizarea a fost mai scumpă decât tortul”

 „Tortul cel mai căutat este red velvet și cel trio de ciocolată. Cele mai grele torturi pe care le realizăm sunt cele care conțin figurine, pentru că acestea au multe detalii și prin urmare necesită mai mult timp. Prețul unui tort simplu începe de la 75 de lei kilogramul, iar prețul pe personalizare diferă în funcție de cât de mult timp durează aceasta, de exemplu la figurinele simple, prețul începe de la 35 de lei” ne-a mărturisit Adina Balcu, manager Delicii Sibiene. La Petit Patis cele mai căutate torturi sunt cele de ciocolată, care sunt decorate cu fructe sau diferite modele de ciocolată. ”Torturile de ciocolată sunt cele mai căutate la noi. Noi nu lucrăm cu pastă de zahăr, pe torturi în principal punem fructe sau ciocolată. Cele pentru copii au fost mai spectaculoase, cu diferite personaje din desene animate sau diferite biluțe de ciocolată. Prețul unui tort de ciocolată este de 137 de lei kilogramul, iar pentru anumite sortimente, precum red velvet sau carrot cake, prețurile sunt de 127 de lei kilogramul” mai spune Liliana Beldean, cofetar șef Petit Patis.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică