stadionul municipal s-a scumpit din nou - consilier usr: „prețul unui scaun ajunge la 3.500 euro, aproape ca pe allianz arena din germania”
foto: arhivă

Prețul Stadionului Municipal a crescut din nou. Consilierii locali au aprobat, în ședința ordinară de joi, actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru „bijuteria” Sibiului. Consilierul din partea USR, Ionuț Ghișe, a luat cuvântul, menționând că, la final, un scaun de pe stadionul din Sibiu va ajunge să coste aproape cât un scaun de pe stadionul Allianz Arena din München, Germania. 

Stadionul, de zece ori mai scump față de decembrie 2021

Stadionul Municipal din Sibiu s-a scumpit cu încă 22,3 milioane de lei. Consilierul Ionuț Ghișe a apreciat, în ședința de consiliu de joi, că valoarea investiției este de zece ori mai mare față de decembrie 2021, când s-au făcut ultimele ajustări. 

„Ne aflăm în fața unei noi scumpiri a stadionului, prin actualizarea indicatorilor tehnico-economici cu 22,3 milioane de lei față de valoarea aprobată în decembrie 2021. Deși la ultima ajustare s-a estimat în comisia de buget că va fi necesar un buget de până la două milioane de lei, am atras atenția atunci că suma va fi mult mai mare. Din păcate este de 10 ori mai mare. Mi s-a transmis în comisia de buget că de data aceasta că în estimarea ajustărilor s-a mers pe un scenariu de cheltuieli maximale și indicatori care, posibil, nu vor fi depășiți. Înțelegem că aceste ajustări sunt datorate factorilor externi și sunt necesare pentru finalizarea celui mai important, mai costisitor și așteptat obiectiv de investiții al Sibiului. Sperăm să vedem cu bine terminarea lucrărilor la finalul lunii octombrie și obținerea avizelor specifice pentru a putea fi inaugurat”, a spus Ghișe. 

Cât costă un scaun de pe stadion

Acesta a mai precizat că, la finalul lucrărilor, un scaun de pe stadionul din Sibiu va ajunge să coste 3.500 de euro, aproape cât valoarea unui scaun de pe Allianz Arena din München, Germania. „Este bine să știm totuși că la final prețul pentru un scaun al stadionului va ajunge la peste 3.500 de euro, apropiat de prețul per scaun al stadionului de pe Allianz Arena din Germania. Considerăm necesară stabilirea unei strategii ulterioare pentru ca stadionul să poată deveni și un generator de venituri pentru bugetul loca care cu greu a finanțat 100% din această investiție”, a spus consilierul din partea USR, Ionuț Ghișe. 

CITEȘTE ȘI: Stadionul Municipal din Sibiu, aproape gata – FC Hermannstadt ar putea juca primul meci acasă în noiembrie

La finalul ședinței, viceprimarul Corina Bokor și administratorul public Ioana Leca i-au răspuns consilierului Ionuț Ghișe și i-au atras atenția cu privire la declarațiile conform cărora în comisia de buget s-ar fi dat asigurări că stadionul nu se va mai scumpi. „Legat de intervenția domnului consilier Ghișe cu privire la actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai Stadionului Municipal. Ați spus că în decembrie comisia de specialitate v-ar fi asigurat că nu vor mai alte actualizări și creșteri. Eu nu îmi aduc aminte să fi făcut asta, nici nu aveam cum, fiindcă nu cunoșteam dinainte că vor fi modificări. Nu puteam spune că nu va mai crește cu nicio sumă”, i-a spus viceprimarul Corina Bokor consilierului Ghișe.  

Consilierii locali au aprobat, joi, actualizarea indicatorilor tehnico-economici cu 21 de voturi pentru și 2 voturi împotriva. Stadionul Municipal ar urma să fie gata la finalul lunii octombrie. (DETALII AICI)

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. La romani orice lucrare e mai scumpa ca oriunde in lume. Spitale cum exista in Europa nu avem, dar o sa avem stadion.