o „eroare materială”, corectată după 17 ani - cum a scris primăria strada „marburg”

O „eroare materială” înscrisă într-o anexă a unei hotărâri de Consiliu Local al municipiului Sibiu va fi corectată după 17 ani. În anul 2005, denumirea străzii Marburg din cartierul Tineretului era înscrisă în acte drept strada „Margburg”. Consilierii locali vor trebui să voteze în ședința de joi corectarea acesteia, deoarece în buletinele cetățenilor care locuiesc acolo, numele străzii este scris greșit. 

În anul 2005, municipiul Sibiu se înfrățea cu orașul Marburg din Germania. Pentru a onora această înfrățire, consilierii locali au votat, la acea vreme, acordarea acestei denumiri unei străzi din cartierul Tineretului. Doar că, din cauza unei „erori materiale”, numele nu a fost Marburg, ci „Margburg”. 

„Prin Hotărârea nr. 217/2005 a Consiliului Local al Municipiului Sibiu, modificată prin Hotărârea nr. 143/2007 au fost atribuite denumiri străzilor din Municipiul Sibiu, zona Țiglari, Cartier Tineretului. În Anexa care detaliază denumirile străzilor a fost cuprinsă și denumirea străzii Marburg, care a fost înscrisă ca strada Margburg. Analizând hotărârea nr. 161/2005 a Consiliului Local prin care a fost aprobată înfrățirea între Municipiul Sibiu și orașul Marburg din Germania, apreciem că denumirea străzii din Municipiul Sibiu a fost acordată pentru a onora orașul înfrățit, ca urmare, denumirea corectă este Marburg, și nu Margburg, cum a fost înscrisă, din eroare, în anexa Hotărârii aprobate în anul 2005”, se arată în raportul de specialitate pentru corectarea erorii. 

În cuprinsul documentelor eliberate de Serviciul Urbanism din cadrul Primăriei Sibiu (de exemplu, certificatele de nomenclatură stradală), figurează strada Marburg, însă în Registrul Național de Evidență a Persoanelor nomenclatorul privind arterele de circulație cuprinde strada „Margburg”, fiind o neconcordanță ce trebuie corectată.

De asemenea, pentru înscrierea corectă a adresei de domiciliu sau de reședință în actele de identitate ale cetățenilor și efectuarea corecturii necesare în lista arterelor de circulație în Registrul Național de Evidență a Persoanelor, este necesară o hotărâre a consiliului local. 

Ultima oră

Comentariul meu