județul sibiu primește cei mai mulți bani pentru programul „masă caldă” - peste 19 milioane de lei pentru 12 școli 

Cei mai mulți bani pentru programul „Masă caldă” ajung, anul acesta, la școlile din județul Sibiu, potrivit listei cu sumele publicată în Monitorul Oficial. Beneficiari vor fi 7.700 de elevi din douăsprezece școli. Județul primește peste 19 milioane de lei pentru acest program, de aproape trei ori mai mult față de suma medie primită de celelalte județe.

Trei sute cincizeci de școli din România sunt incluse, anul acesta, în proiectul-pilot „Masă caldă”. Până acum, 300 de școli au fost adăugate pe listă, fiind publicate și sumele alocate, notează jurnaliștii de la edupedu.ro.  

De departe, județul Sibiu va primi cei mai mulți bani pentru acest program, și anume 19.608.226 de lei, de aproape trei ori mai mult față de suma medie pentru acest an școlar, și anume 7,5 milioane de lei. Cele peste 19 milioane de lei alocate județului Sibiu vor fi „împărțite” către 12 unități de învățământ, care au 7.735 de beneficiari. 

Lista școlilor din Sibiu incluse în programul „Masă caldă”:

  1. Liceul „Timotei Cipariu” Dumbrăveni
  2. Școala Gimnazială Biertan
  3. Școala Gimnazială „Octavian Goga” Rășinari
  4. Școala Gimnazială „Sava Popovici Barcianu” Rășinari
  5. Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Avrig
  6. Școala Gimnazială Avrig
  7. Liceul Tehnologic „Johannes Lebel” Tălmaciu
  8. Școala Gimnazială „Mihai Viteazu” Șelimbăr
  9. Școala Gimnazială „Radu Selejan” Sibiu
  10. Școala Gimnazială Nr. 23 Sibiu
  11. Liceul Tehnologic Copșa Mică
  12. Liceul Tehnologic „Ioan Lupaș” Săliște

Situația în țară

Următorul județ, după Sibiu, în funcție de suma alocată pentru masa caldă pe întregul an școlar, este Bihor. Aici s-au alocat 13,5 milioane de lei pentru 5.361 de elevi din opt școli. Pe locul trei se află județul Iași, care primit 12 milioane de lei pentru masa caldă a 4.866 de elevi din zece școli. Cei mai puțini bani, până acum, îi primește județul Caraș-Severin, și anume puțin peste 2 milioane de lei pentru cei 898 de beneficiari din șapte școli. 

Sursa: edupedu.ro

Ultima oră

Comentariul meu