bișnițar reținut de polițiștii sibieni - vindea telefoane, dar trimitea altceva în colete 
Sursa: unsplash.com

Un bărbat din Brașov a fost reținut de polițiștii sibieni fiind cercetat pentru tentativă la înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals material în înscrisuri oficiale. Mai exact, individul pretindea că vine telefoane și haine pe o platformă online, însă le trimitea cumpărătorilor altceva în colete, și nu produsele menționate. 

„Un bărbat în vârstă de 32 de ani, domiciliat în Brașov, a fost reținut ieri de către polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu, fiind cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de înșelăciune (3 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals material în înscrisuri oficiale”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Un an a mers „afacerea”

Din 25.07.2021 și până în 26.06.2022, bărbatul ar fi indus în eroare mai multe persoane prin intermediul unei platforme de vânzări online. Acesta a pus la vânzare mai multe produse, printre care telefoane mobile și articole vestimentare, și, după ce era contactat de cumpărători, le expedia altceva în locul produselor menționate ca fiind de vânzare.

În 27 septembrie, polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu, cu sprijinul Poliției Municipiului Brașov, au efectuat o percheziție la domiciliului bărbatului, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri și înscrisuri.

A fost reținut

În urma probatoriului administrat și audierii acestuia, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Sibiu, urmând a fi prezentat în cursul acestei zile Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Cercetările în acest dosar continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

În cadrul anchetei, polițiștii Biroului Investigații Criminale au beneficiat de suportul operativ al Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Sibiu, Serviciului Acțiuni Speciale Brașov și Poliției Municipiului Brașov.

Ultima oră

Comentariul meu