Bilete pentru Astra Film Festival - Cinematograful tip Dom revine în Piața Mare din Sibiu

S-au pus în vânzare biletele pentru Astra Film Festival. Cinematograful tip Dom în Piața Mare din Sibiu va fi prezent din nou în oraș.

Astra Film Festival aduce din nou cinematograful tip Dom în Piața Mare din Sibiu și propune, în perioada 9-16 octombrie, programul special AFF New Media, dedicat spectatorilor de toate vârstele care își doresc să se inițieze în cinematografia digitală Concept Art, VR, Augmented Reality. Festivalul internațional de film documentar de la Sibiu va fi astfel o incursiune itinerantă de excepție, de la cinemaul clasic de non-ficțiune până la cel imersiv, neconvențional, care folosește cele mai noi tehnologii creative, de la vizionări în sala de cinema, la experiența inedită a proiecțiilorcross-media 360 de grade. Biletele pentru filmele și evenimentele AFF2022 au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate aici: https://bilete.astrafilm.ro/.

Bilete pentru Astra Film Festival - Cinematograful tip Dom revine în Piața Mare din Sibiu

Început acum șase ani, ca unic program de acest fel în România, filmele create și proiectate în format de noi tehnologii sunt grupate anul acesta sub egida Astra Film NewMedia, semnalând faptul că, după 6 ani,producția de filme dedicate poveștilor imersive s-a schimbat, s-a diversificat și a evoluat.

Dacă 2020 a fost anul unei reinventări forțate de pandemie, și am avut Astra Film Online și Astra Film Outdoor, în anul 2022 revenim la platforma de educație digitală și transformăm Piața Mare în cel mai intens punct de interacțiune pentru pasionații de cinematografie neconvențională. În domul amplasat în inima Sibiului vor fi proiectate filme imersive și 360°, o selecție cu cele mai bune producții ale momentului, relevante pentru zona New Media, declară Dumitru Budrala, director-fondator Astra Film Festival.

Bilete pentru Astra Film Festival - Cinematograful tip Dom revine în Piața Mare din Sibiu

Spectatorii AFF New Media se vor bucura de o experiență cinematografică complexă, vizionând unele dintre cele mai noi și mai captivante filme imersive și 360°. Va fi, practic, o călătorie continuă. De la microcosmos la macrocosmos, de la microscopic la celest, pe ritmuri de muzică electronică și jazz (Black Mantis– Marea Britanie, 2021). Sau călătoria spirituală unică, declanșată de o doză de ayahuasca (Ayahuasca, Kosmik journey– Franța, Luxemburg, 2019 – film selectat la prestigiosul Tribeca Film Festival în 2019), ori povestea călătoriei fără sfârșit a celor două sonde spațiale Voyager, care poartă cu ele mesajul interstelar trimis de pe Pământ către eventuale civilizații extraterestre (Voyager: o călătorie fără sfârșit, Ucraina, 2019)

Publicul va fi atras într-o experiență hipnotică și captivantă unde întrebările sunt ridicate subtil, cu fantezie și lirism (Nu înțeleg– Spania, 2022), într-un festin vizual care uimește prin conexiunea instantanee cu cerul și natura, prin intermediul muzicii (Piano Under the Stars– Chile, Spania, 2020), sau direct în misterele Universului, așa cum sunt ele relevate de oamenii de de știință de la cel mai mare radiotelescop din lume, împreună cu poporul Yamaji – pe al cărui pământ este construit telescopul (Visând la stele– Australia, 2021).

Vor fi proiecții cu dedicație specială și pentru spectatorii mai tineri, chemați să afle curiozități și explicații despre lumină și felul în care o percepem, într-o experiență inedită fulldome (Într-o călătorie cu lumina– Spania, 2020), tradiții și metode științifice desprinse dintr-o călătorie pe urmele Căpitanului Cook şi ale exploratorului olandez Abel Tasman (Navigatorii Lala Rolls– Noua Zeelandă, 2021), povestea anotimpurilor, cu un puternic caracter educațional (Globul magic o poveste a anotimpurilor– Polonia, 2020) sau Legenda recifului fermecat– Germania, 2021, filmul de aventuri de văzut împreună cu întreaga familie.

Ultima oră