prețuri accesibile la cazare de revelion în sibiu și păltiniș - încep de la 200 lei pe noapte de persoană
FOTO arhivă

Noaptea de Revelion reprezintă unul dintre cele mai dezbătute subiecte, nu doar în apropierea marelui eveniment, ci încă din vară. Proprietarii au pregătit și ei ofertele pentru noaptea dintre ani datorită numărului mare de persoane care au început să sune încă din luna august pentru a afla prețurile.

Ofertele pentru Revelionul 2023 au început să apară pe Turist Info datorită numărului mare de cereri. Atât sibieni, cât și persoane din alte zone ale țării sunt interesate să petreacă noaptea de Revelion la Sibiu sau la munte, în zona Păltiniș. Prețul unei nopți de cazare la o mare parte dintre pensiunile din Păltiniș este în jur de 200 lei pentru o singură persoană. Pentru închirierea unei cabane prețurile diferă în funcție de numărul de camere și încep de la 2.000 lei pentru noaptea dintre ani, iar pentru mai multe zile prețurile cresc treptat.

Prețuri la fel ca în anii trecuți, la Păltiniș

Cabana Rustic din Păltiniș, cu 8 camere disponibile, este deja închiriată pentru noaptea de Revelion cu prețul de 2.000 de lei. Proprietarii mai multor pensiuni au stabilit suma de 200 de lei pentru o noapte, per persoană, același preț pe care l-au avut și în anii precedenți, cu toate că acum cheltuielile sunt mai mari.

Dacă unii au încercat să mențină prețurile, alții au fost nevoiți să mai adauge câteva sute de lei pentru a-și putea acoperi cheltuielile. Astfel, pentru trei zile de cazare în perioada Anului Nou prețurile pot ajunge și la câteva mii de euro. Pentru închirierea pensiunii „Vila Cibin”, din Păltiniș, pe o perioadă de trei zile, petrecăreții vor trebui să scoată din buzunar 3.500 euro. Suma aceasta include o gustare, o ciorbă de burtă și sarmale. „Am mai pus puțin la preț, aproximativ 5%, respectiv cu 1.000 de lei mai mult pentru o noapte, având în vedere și scumpirea lemnului”, spune Mihai Isăilă, administratorul Vilei Cibin.

La o altă vilă din Păltiniș, prețul pentru trei nopți de cazare este de 2.500 euro pentru 13 persoane, iar pentru patru nopți de cazare prețul ajunge la 2.700 de euro. Costurile includ doar cazarea. Alți administratori de pensiuni încă nu au stabilit o ofertă pentru Revelion deoarece așteaptă să vadă situația inflației.

Ofertele pentru Revelion, în Sibiu

Proprietarii pensiunilor și hotelurilor din Sibiu s-au grăbit să stabilească o ofertă pentru Revelion, datorită numărului mare de cereri pe care le-au primit încă din sezonul estival. Astfel, pe Turist Info au apărut zeci de oferte pentru Revelionul din anul 2023. Ofertele încep de la 100 de lei pentru o persoană, pentru o noapte, la mai multe apartamente din Sibiu și pot ajunge la câteva sute de lei pentru o sigură persoană la pensiunile din oraș, cu condiția ca perioada cazării să fie de minim trei sau patru nopți.

Multe dintre cazări se pot închiria doar integral. Acesta este și cazul apartamentului Weidner, de pe Avram Iancu. Prețul de închiriere pentru cinci nopți unui grup de șase persoane este de 4.500 lei. „Am postat oferta ieri, pentru că oamenii au început deja să sune. Prețul este la fel ca în ultimii ani de zile, cu toate că absolut tot s-a scumpit”, spune administratorul.

La pensiunea Amso, din apropierea pădurii Dumbrava din Sibiu, oferta de Revelion constă în închiriere integrală pentru 3 nopți unui grup de 25 persoane contra sumei de 22.500 lei. Sub același principiu de închiriere integrală, pensiunea Salzburg cere suma de 18.480 lei pentru patru nopți de cazare a unui grup de 12 persoane. Ofertele de Revelion nu se încheie aici, alte pensiuni și apartamente și-au pregătit prețurile pentru perioada dintre ani, destinată închirierii.

La Hotelul Hermanns cazarea pentru două nopți în perioada Revelionului costă 1.000 de lei pentru o singură persoană, iar prețurile cresc în funcție de camera și facilitățile pe care le oferă aceasta, o cameră „de familie” ajungând și la peste 3.000 lei.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu