infirmierul de la spitalul de psihiatrie, acuzat de viol, a ieșit din închisoare - a fost arestat la domiciliu

Infirmierul de la Spitalul Clinic de Psihiatrie din Sibiu, acuzat că ar fi violat trei paciente, a fost eliberat din închisoare. El fusese arestat preventiv, însă a contestat măsură. Magistrații au aprobat cererea, astfel că acum este arestat la domiciliu. 

Un angajat al Spitalului de Psihiatrie din municipiul Sibiu a fost reținut, la mijlocul lunii septembrie, iar mai apoi arestat preventiv, fiind acuzat că ar fi violat trei femei, toate paciente. Acestea, internate aici pentru tratament, au depus plângere împotriva lui. La scurt timp după decizia arestării, infirmierul a făcut contestație. Magistrații au aprobat cererea acestuia și l-au plasat în arest la domiciliu pentru 18 zile. 

CITEȘTE ȘI: Spitalul de Psihiatrie, în proces cu infirmierul acuzat de viol – CJ Sibiu angajează avocat 

„Admite contestația formulată de către contestatorul-inculpat C.I., în prezent aflat în arest preventiv în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu, împotriva încheierii penale nr. 1181 din 15.09.2022 pronunțate de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu în dosarul nr. 10268/306/2022, pe care o desființează în totalitate și, procedând la o nouă judecată. (…) Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu de arestare preventivă a contestatorului-inculpat C.I. (…) Dispune punerea de îndată în libertate a contestatorului-inculpat C.I. de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 41/15.09.2022 emis de Judecătoria Sibiu, dacă nu este reținut sau arestat preventiv în altă cauză. Ia față de contestatorul-inculpat C.I. măsura arestului la domiciliu, pe o durată de 18 de zile, începând cu data de astăzi, 26.09.2022, până la data de 13.10.2022 inclusiv”, se arată în soluția pe scurt publicată pe Portalul Instanțelor de Judecată. 

Ce nu are voie să facă

În această perioadă, cât timp va fi arestat la domiciliu, inculpatul nu are voie să părăsească imobilul fără permisiunea organului judiciar. De asemenea, are mai multe obligații, printre care: să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat, să nu comunice cu persoanele vătămate (cele trei femei care l-au acuzat de viol) ori cu martorii din dosar. 

Ultima oră

Comentariul meu