examen teologie sibiu

Examenele pentru obținerea gradelor profesionale în preoție la Sibiu s-au încheiat. Cei 106 cursanti au susținut apoi un examnen oral de cunoștințe teologice și misionar-pastorale.

Cursurile pentru obținerea gradelor profesionale in preotie, organizate în Mitropolia Ardealului s-au încheiat astăzi, 23 septembrie, cu examinarea cursantilor. La finalul unei săptămâni de program academic și liturgic-duhovnicesc, preoții din eparhiile Mitropoliei Ardealului au susținut examenele prin care au obtinut definitivatul, respectiv gradul II in preotie, notează mitropolia-ardealului.ro.

Examenul a avut loc la centrul de perfecționare din cadrul Mitropoliei Ardealului, la Facultatea de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, în aceeași instituție unde au avut loc și cursurile, prin directă implicare și susținere a cadrelor didactice sibiene.

examen teologie sibiu1

Comisia de examinare a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului și formată din profesori de la Facultatea de Teologie din Sibiu.

Examinarea a început cu o probă scrisă, iar subiectul ales din temele propuse pentru acest examen a fost “Biserica – Școala rugăciunii ”. Cei 106 cursanti au susținut apoi un examnen oral de cunoștințe teologice și misionar-pastorale.

Ultima oră

Comentariul meu