parcarea supraetajată din hipodrom nu va mai fi gratuită - abonament sau 1 leu pe oră

Parcarea supraterană din cartierul Hipodrom III nu va mai fi gratuită. Primăria Sibiu intenționează ca, de la începutul lunii decembrie, să perceapă taxe pentru șoferii care își vor lăsa mașinile aici. Proiectul de hotărâre privind regulamentul de organizare și funcționare a parcării urmează să fie pus spre dezbatere și aprobare Consiliului Local. 

Parcarea supraetajată din cartierul Hipodrom III a fost deschisă în luna martie a acestui an pentru a deservi zona bulevardul Mihai Viteazu. De la data deschiderii, parcarea a funcționat în regim gratuit, locurile fiind utilizate, în perioada martie – august, în proporție de 80%. 

parcarea supraetajată din hipodrom nu va mai fi gratuită - abonament sau 1 leu pe oră

CITEȘTE ȘI: S-a deschis parcarea supraetajată din Hipodrom – Acces liber, în prima etapă

Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public și Privat a analizat modalitatea de organizare și utilizare a parcării de la momentul deschiderii și până în prezent și s-a ajuns la o concluzie: este nevoie de un regulament. Prin intermediul acestuia, vor fi reglementate accesul auto, circulația pietonală în incinta parcării, dar și stabilirea de criterii și procedura de atribuire a unor locuri rezervate prin abonament. În acest fel, locuitorii din zonă vor avea, prioritar, prin abonament, loc de parcare. 

Regulament: Unde parchează șoferii cu sau fără abonament

Parcarea, cu o capacitate de 319 locuri pentru autoturisme, 22 de locuri pentru motociclete și 33 pentru biciclete, va fi deschisă de luni până duminică, în intervalul orar 00:00 – 24:00. Aceasta este destinată prioritar rezidenților imobilelor din perimetrul delimitat de străzile Mihai Viteazu – Rahovei – Oștirii – Nicolae Iorga. De asemenea, poate fi utilizată și de către vizitatorii care se deplasează în alte scopuri în această zonă. 

„Accesul se poate realiza de către deținătorii autovehiculelor, persoane fizice sau persoane juridice. Intrarea și ieșirea din parcare se realizează pe căile de acces special amenajate și prevăzute cu sistem de bariere”, se arată în regulamentul pus în dezbatere. 

parcarea supraetajată din hipodrom nu va mai fi gratuită - abonament sau 1 leu pe oră

În parcare se va putea intra fie în baza unor carduri de acces, pentru utilizatorii care dețin abonament, fie pe bază de tichet, eliberat la bariera de la intrare. Riveranii cu abonament, cu loc rezervat, vor putea parca la subsol, la etajul 1, la etajul 2 sau la etajul 3. Cei care au abonament, dar nu au loc rezervat, vor parca numai la parter sau pe terasă, în limita locurilor disponibile. De asemenea, vizitatorii vor parca doar la parter și pe terasă, în limita locurilor disponibile. Durata maximă de staționare pentru autovehiculele parcate pe bază de tichet este de maxim 24 de ore. După expirarea perioadei, conducătorul auto va fi obligat să părăsească parcarea. 

Bicicletele vor putea fi parcate, în continuate, în mod gratuit, pe cele 33 de locuri asigurate. 

Abonament sau 1 leu pe oră

În regulament se arată care vor fi tarifele percepute în parcarea supraetajată din Hipodrom. Vor fi 212 de locuri de parcare auto rezervate pentru persoanele care dețin abonament. 

Abonament loc parcare rezervat:

Locuri auto (212): 

  • persoane fizice: 720 lei/auto/an;
  • persoane juridice: 1.440 lei/auto/an.

Locuri moto (15): persoane fizice/juridice: 360 lei/moto/an.

Abonament fără loc parcare rezervat: 

Locuri auto (97): persoane fizice/juridice: 100 lei/auto/lună;

Locuri moto (7): persoane fizice/juridice: 50 lei/lună;

Tarif parcare pentru vizitatori cu tichet: 1 leu/oră, atât pentru autovehicule, cât și pentru motociclete. 

Persoanele care vor să își facă abonament de parcare nu trebuie să figureze cu datorii la Direcția Fiscală Locală (taxă de salubrizare, impozite, amenzi etc.). De asemenea, abonamentele se vor emite cu prioritate pentru proprietarii de vehicule care au domiciliul sau sediul (în cazul persoanelor juridice) în zona Mihai Viteazu – Rahovei – Oștirii – Nicolae Iorga. 

REGULAMENTUL COMPLET POATE FI CITIT AICI. 

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Ai perfecta dreptate …. la Cluj tariful este de la 01.01.2023(tarif scumpit) 124 lei/an …aia din primărie pe lângă ca sunt hati sunt și prosti.

  2. Sa-si bage ceva in ea. Inca o idee de lucru bun implementat prost de tampitii din primarie. Am reusit o singura data sa intru cu o Tesla in ea si s-o duc la locurile de parcare cu statii de incarcare. A doua oara nu mi-a mai iesit. Dupa ce mi-a luat 3-4 minute sa reusesc sa ma bag cu masina pe intrarile prea inguste (cu 2 bariere si 2 benzi de intrare fara absolut niciun motiv), cu urcat peste borduri, nu am reusit sa fac stanga catre statiile de incarcare pentru ca erau mizeriile de motociclete parcate acolo. Dupa ce am dat turul parcarii prin interior sa incerc sa o iau spre incarcatoare din partea cealalta de la iesire, nu am reusit pentru ca era o masina parcata prea in exterior spre iesire.
    As vrea sa vad si eu cum plm manevreaza capetele patrate din primarie un F-150 in parcarea aia.

  3. Cum ca*** sa pui asemenea tarif. Bataie de joc. Sa vezi cum o sa stea parcarea goala acolo. NESIMTIRE