baba alhassan, mijlocașul lui fc hermannstadt - “sibiul e superb! sunt fericit aici”
foto LPF.ro

Baba Alhassan este un fotbalist de urmărit în startul acestui sezon de Superliga, cu cele șase goluri marcate și cele două pase decisive reușite în primele 10 etape ale sezonului.

Mijlocașul ghanez în vârstă de 22 ani este la cel de-al treilea sezon la AFC Hermannstadt, echipă care de asemenea a surprins plăcut până acum, fiind singura neînvinsă, iar rezultatele au plasat-o pe podium. Baba ne-a vorbit despre Ghana, România, dar și despre planurile sale de viitor pe plan sportiv.

Fotbalistul a vorbit într-un interviu realizat de LPF despre faptul că la Sibiu a întâlnit o echipă omogenă, cu un antrenor care oferă incredere.

Echipa e bine acum, chiar dacă au fost unele probleme de ordin financiar. Noi, fotbaliștii, oricum ne-am făcut datoria și înainte de această ,,normalitate” pe care, desigur, că o meritam. Mă simt iubit, apreciat la Sibiu. Suporterii sunt foarte inimoși, iar orașul este superb. Îmi plac arhitectura locului, toată istoria de aici. Sunt fericit aici.

S-a scris depre realizările tale în Ghana, țara ta natală, dar și aici, în România, plus că ai fost în vizorul unei echipe din Secunda (Spania) …

Da, mă onorează toată atenția aceasta, dar scopul meu principal este să joc fotbal. Iubesc acest sport și dau totul pe teren. Este tot ceea ce contează! Dacă noi suntem fericiți și tratăm fenomenul cu respectul pe care îl merită, atunci și suporterii și toți cei care ne urmăresc fie din tribună, fie la TV, sunt fericiți și ei. Se întâmplă multe lucruri groaznice în lume, așa că merită să ne bucurăm de momente de fericire. Noi ne facem și ne vom face datoria.

De ce ai ales fotbalul, Baba?

Pasiunea dictează jocul, dar merge și invers – jocul să dicteze pasiunea (Zâmbește). Am început să joc la o academie din Ghana, iar de acolo am avut noroc și am reușit să ajung în Spania, la Valladolid. Am învățat foarte multe în ambele locuri și să știți că sunt fotbaliști foarte, foarte talentați în Ghana. Nu știam mare lucru despre Sibiu înainte să vin aici, dar am aflat de pe net detalii și despre zonă, dar și despre echipă. Mi s-a părut un proiect ambițios. La fel îl văd și acum.

Cât de departe crezi că poți ajunge cu FC Hermannstadt în acest sezon?

Momentan stăm bine, așa că putem fi optimiști. Avem o echipă omogenă, cu un antrenor care ne oferă încredere. Personal, scopul meu e să ajut echipa și să marchez goluri. Dacă vin și pasele de gol, cu atât mai bine! Aici suntem ca o familie și avem grijă unul de celălalt. Ne respectăm foarte mult.

Care sunt campionatul și fotbalistul tău preferat?

Premier League (Anglia) și Yaya Toure. Îmi place fotbalul de acolo, mai ales pentru devotament și implicarea din fiecare meci, iar cât despre Yaya… Da, este cel mai bun!

Ultima oră

Comentariul meu