vladimir putin a hotărât - 10 ani de închisoare pentru militarii care refuză să lupte împotriva ucrainei
Sursa Foto - ZF.ro

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat sâmbătă, 24 septembrie, amendamente la o lege, care prevăd pedepsirea cu până la 10 ani de închisoare a militarilor care dezertează sau refuză să lupte în perioada de mobilizare, ca în prezent, relatează AFP.

Putin însăpreşte astfel sancţiunile, la doar câteva zile după ce a decretat o mobilizare a rezerviştilor în Ucraina, scrie ziare.com

Vladimir Putin a promulgat, de asemenea, o lege care facilitează accesul la cetăţenia rusă a străinilor care se angajează pe o perioadă de cel puţin un an de zile în armata rusă.

Moscova caută să recruteze – prin toate mijloacele – bărbaţi care să lupte în războiul rus din Ucraina. Sunt vizați, în principal, bărbați din fostele republici sovietice.

Cinci deputaţi din partidul său Rusia Unită au cerut să redevină militari activi în armată. ”Am servit în armata sovietică în Polonia. Am fost comandantul echipajului unui tun autopropulsat. Am ieşit din armată cu gradul de maistru militar, acum sunt maior în rezervă. Şi trebuie să-mi fac datoria”, a declarat unul dintre aceşti deputaţi, Oleg Kolesnikov, potrivit CNN.

Pe de altă parte, sâmbătă la prânz au reînceput în mai multe oraşe ruseşti protestele convocate de mişcarea de opoziţie a tinerilor ”Vesna” împotriva mobilizării şi războiului din Ucraina, relatează agenţia EFE.

Ultima oră

Comentariul meu