stadionul se scumpește cu 4,5 milioane de euro - lucrările sunt gata la finalul lunii octombrie
foto: arhivă

Consilierii locali vor vota, în ședința de la finalul lunii septembrie, actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru Stadionul Municipal. „Bijuteria” Sibiului se scumpește cu aproximativ 4,5 milioane de euro, iar lucrările urmează să fie finalizate la finalul lunii octombrie. 

Proiectul de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Stadion Municipal Sibiu – Etapa II”, faza execuție lucrări, va ajunge pe masa consilierilor locali în ședința din 29 septembrie. Valoarea investiției, care urmează să fie aprobată, este de 219.476.529,74 lei (peste 44 milioane de euro). La ultima actualizare din decembrie 2021, valoarea era 197.145.578 de lei cu TVA (peste 39 milioane de euro). Asta înseamnă că prețul stadionului va crește cu 4,5 milioane de euro. 

CITEȘTE ȘI: Cele mai noi imagini de pe Stadionul Municipal Sibiu

„Conform prevederilor legale, valoarea finală a contractelor trebuie să se încadreze în valoarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții care face obiectul contractului, iar în cazul în care indicatorii tehnico-economici sunt depășiți ca urmare a aplicării ajustării prețurilor se procedează la actualizarea acestora, conform legii”, se arată în raportul de specialitate. 

Stadionul, gata în octombrie 

În raportul de specialitate se mai arată și data la care se estimează că lucrurile la stadion vor fi gata. „Menționăm faptul că la sfârșitul lunii octombrie a.c. estimăm că lucrările aferente acestui obiectiv de investiții vor fi finalizate, motiv pentru care este necesară actualizarea indicatorilor tehnico – economici prin includerea ajustării prețului contractului, conform prevederilor legale și a indicilor de cost în construcții publicați de Institutul Național de Statistică”, se arată în raport.

Ultima oră

Comentariul meu