aft sibiu

AFT continuă digitalizarea! Se investesc peste 2.700.000 euro în modernizarea laboratoarelor, dezvoltarea unui centru de date și implementarea de servicii informatice.

Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu continuă procesul de digitalizare prin implementarea proiectului „DigitalArmyAcademy: Integrarea proceselor educaţionale digitalizate în Academia Forţelor Terestre” cu o valoare totală de peste 2.700.000 Euro (13.417.837,86 lei) din fondurile destinate apelului de proiecte „Granturi pentru digitalizarea universităţilor”.

aft sibiu investește 2,7 milioane euro în modernizarea laboratoarelor, dezvoltarea unui centru de date și implementarea de servicii informatice

Finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR) acest proiect va contribui la modernizarea infrastructurii educaționale și perfecționarea competenţelor digitale avansate a cadrelor didactice şi studenţilor militari, conform cadrului european pentru competenţe digitale și are ca obiective principale:

–  dezvoltarea unui centru de date;

–  implementarea de servicii informatice pentru transformarea digitală a proceselor care implică relaţia cu studenţii;

–  modernizarea a zece laboratoare cu echipamente hardware şi software de ultimă generație care să permită utilizarea metodelor inovative digitale de predare-învăţare.

„În contextul  actual, când tranziţia  spre digitalizare trebuie făcută în toate domeniile de activitate, suntem încântaţi să avem oportunitatea de a continua procesul de modernizare a academiei prin implementarea de tehnici şi metode inovative de instruire, respectiv predare și învăţare. O resursă umană cu competenţe digitale corespunzătoare, completată de o infrastructură software şi hardware adecvată ca suport, ne permite formarea şi pregătirea ofițerilor de la baza carierei militare pentru provocările mediului operațional aflat într-o continuă schimbare,” spune Gl.bg. prof.univ.dr.ing. Ghiţă Bârsan, rectorul Academiei Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Potrivit Ministerului Educației, proiectele depuse pentru realizarea de investiții în infrastructura digitală și formarea de competențe digitale avansate a 61 de universități de stat și particulare din România vor fi finanțate prin Investiția 16 – Digitalizarea universităților și pregătirea acestora pentru profesiile digitale ale viitorului, din Planul Național pentru Redresare și Reziliență al României (PNRR), valoarea totală solicitată în interiorul acestui apel fiind de 223 milioane euro.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică