Iarnă în toată regula la Bâlea Lac - Salvamontiștii îi avertizează pe turiști: „Folosiți echipament adecvat”

Iarna a venit mai repede în zona montană din județul Sibiu. De câteva zile a început să ningă, precipitațiile continuând să se intensifice și în perioada următoare. În acest sens, salvamontiștii sibieni le transmit turiștilor să nu plece de acasă fără echipament adecvat sezonului. 

Având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă, precum și intensificarea precipitațiilor din zona montană, Salvamont Sibiu le  recomandă turiștilor să se informeze despre starea vremii înainte de a porni la drum și să se echipeze corespunzător. 

Iarnă în toată regula la Bâlea Lac - Salvamontiștii îi avertizează pe turiști: „Folosiți echipament adecvat”

Momentan, la altitudini de 2.000 metri, există un strat consistent de zăpadă. La altitudini de peste 1.600 metri, Salvamont recomandă turiștilor să folosească echipament adecvat sezonului de iarnă și să aibă în rucsac următoarele lucruri:

  • o geacă împotriva vântului, o bluză călduroasă și o pelerină de ploaie;
  • folie de supraviețuire;
  • lanternă frontală;
  • baterie externă pentru telefon sau să economisiți bateria telefonului;
  • o sticlă de apă;
  • baton energizant.

YouTube video

„De asemenea, vă recomandăm sa aveți aplicația SALVAMONT instalată pe telefon și aplicatia Anii Drumeției unde puteți găsi track-ul tuturor traseelor turistice omologate din județul Sibiu”, informează reprezentanții Salvamont Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu