a început concursul de fotografie „selfie la dig” din hosman - artista roxana ionescu: „și omul de rând poate avea viziune de artist”
Sursa foto: Anca Stătică

Roxana Ionescu, artistul plastic și în același timp fondatoarea Galeriei „Cer Deschis”, organizează prima ediție a concursului de fotografie „Selfie la Dig”.  Competiția este dedicată tuturor celor care vor să participe, indiferent de vârstă sau profesie, cât timp cât urmează pașii stabiliți. Persoanele interesate se pot înscrie la concursul „Selfie la Dig” până luni, în data de 26 septembrie.

Doritorii care vor să ia parte la inițiativa artistei trebuie să fotografieze proiectul de artă participativă „Genesis” – realizat de echipa de coautori din sat și artiști – de pe malul Hârtibaciului din satul Hosman. Primul pas pe care concurenții trebuie să îl urmeze este de a merge la digul aflat la intrarea în satul Hosman, de pe Valea Hârtibaciului, lângă Sibiu. Al doilea pas este reprezentat de fotografierea digului într-un mod cât mai creativ, iar ultimul pas constă în publicare imaginii realizate pe contul personal de Facebook (Public) și folosirea hashtag-urile #SelfieLaDig #CerDeschisGallery #GENESIS.

„Am gândit «Selfie la dig» pentru că ne dorim ca arta să nu mai fie văzută potrivită doar pentru o anumită clasă de oameni. Vrem să încurajăm faptul că și omul de rând poate avea viziune de artist. De cele mai multe ori, cultura și arta ne ajută să depășim momente grele din viață. Proiectul de artă participativă a început în 2019, la care au participat artiști împreună cu voluntari din satul Hosman”, spune Roxana Ionescu, fondatoarea Galeriei „Cer Deschis”.

Vor fi aleși cinci câștigători care vor avea fotografiile expuse la Noaptea Albă a Galeriilor. Premiul cel mare îl va primi cel care a realizat fotografia cea mai reușită și va consta în suma de o sută de euro. Premianții vor fi anunțați marți, în data de 27 septembrie 2022, după ce membrii Galeriei „Cer Deschis” vor juriza fotografiile înscrise în competiție.

Roxana Ionescu a pus bazele Galeriei „Cer Deschis” în anul 2016, concursul de fotografie aflându-se la prima ediție, cu scopul de încuraja sibienii să își dea frâul liber creativității. Locul unde trebuie realizate fotografiile nu a fost ales întâmplător, artista încercând să încurajeze plimbarea în natură, mai ales că Valea Hârtibaciului este de o frumusețe rară.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu