stadionul ”municipal” din sibiu aproape gata - fc hermannstadt ar putea juca primul meci acasă în noiembrie

Revelația campionatului ar putea disputa primul meci pe teren propriu în luna noiembrie. Lucrările la stadionul ”Municipal” sunt aproape gata.

Din cauza lucrărilor de la stadion, formația pregătită de Marius Măldărășanu a fost nevoită să dispute meciurile considerate ”acasă” pe stadion din Mediaș. Noua arena din Sibiu va avea 12.363 de locuri.

“Am avut suporteri puțini până acum, sunt mai comozi. Lucrările la noul stadion decurg bine. Sperăm ca prin octombrie să se termine ceea ce este de făcut și să putem juca acolo”, a spus Măldărășanu, la Liga Digi Sport.

Stadionul din Sibiu a fost ridicat în 1927, pe latura sudică a parcului Sub Arini. Arena a fost modernizată în perioada 1977-1981, când s-au construit tribunele.

De-a lungul timpului au mai fost adăugate scaune, astfel că s-a ajuns la o capacitate de 14.000 de locuri. Varianta modernă a stadionului va fi gata în 2022, iar noua arenă va avea 12.363 de locuri, din care 302 locuri VIP și va arăta în stil englezesc.

Doctori fără frontieră sau îngeri în costum medical: fă cunoștință cu cei care lasă tot și pleacă în lume, să ajute. Pe Digi Life și Digi Online, de la 21:00!

Va exista o sală de atletism, care va fi amplasată sub actuala Tribuna 2. Sala de box va fi la parter, sub peluza Sud, unde vor fi și spații de alimentare publică. Suprafața de joc va avea 105 metri lungime pe 68 lățime, exact cât cea de pe Camp Nou, spre exemplu. Gazonul va fi natural, ramforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație.

Valoarea totală a investiției a fost calculată la 132.843.616,38 lei (fără TVA).

Hermannstadt joacă în prezent la Mediaș, pe arena celor de la Gaz Metan.

”Cât au putut au finanțat. Din păcate, pandemia, războiul din Ucraina au făcut ca afacerile lor să nu mai meargă așa cum mergeau, să aibă și alte probleme și atunci le e foarte greu să mai finațeze. De aceea am cerut ajutorul oamenilor de afaceri din Sibiu. Este echipa sibienilor, a aoemnior care se bucură, care vin la antrenamemnte și la Mediaș.

Atunci când echipa va fi la Sibiu, sunt sigur că vor fi 10.000 de oameni la meci și atunci vom putea scoate bani din abonamente, din bilete.Eu cred că în maximul două luni stadionul se va termina și va fi foarte frumos. Am fost acolo”, spunea Dani Coman, la începutul lunii august,  într-o intervenție telefonică în direct găzduită de emisiunea Fotbal Club.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. S-au tot dat termene și nu s-au respectat .sa îl facă măcar bine nu repede și prost .dacă treci prin zona îți dai seama singur ca nu vs fi gata curand

  2. dupa parerea mea cei de la CON-A va platesc sa publicati tampenii din astea…stadionul nu va fi gata nici in noiembrie 2023!!!