masa calda scoli
Sursa Foto - unsplash.ro

Chiar dacă școala a început de două săptămâni, elevii încă nu au primit mâncarea promisă din programul „Masă caldă în școli”.

Acest program are ca scop reducerea abandonului școlar, dar este așteptat de toată lumea, mai ales în această perioadă, când toate prețurile au explodat. Astlfe, părinții scapă de niște costuri în plus.

„Dacă ar mânca toți patru nu le mai dau pachet, dacă stau până mai târziu”, spune Liliana, o mamă cu 5 copii, pentru observatornews.

Liliana are cinci copii, patru la școală și unul de 3 luni acasă. Cheltuielile sunt multe şi se descurcă cum poate din alocaţii şi din venitul soţului. Ca ei sunt mulţi alţii, pe care i-ar ajuta foarte mult programul masa caldă în școli.

„Sunt unii copii care chiar au nevoie. Nu toți, dar sunt foarte mulți. Și mai ales în condițiile pe care le trăim cu toții în această perioadă chiar au nevoie”, spune Nicoleta Purice, director școală.

Normele de aplicare a programului au fost emise la finalul săptămânii trecute. Abia de acum urmează să fie organizate licitațiile și în cel mai fericit caz, daca nu vor fi contestații, până la vacanţa de iarnă ar putea ajunge și masa caldă la elevi.

Ultima oră

Comentariul meu