functionari publici
Sursa Foto - RomaniaTV

Se pregătește un nou proiect de lege! Funcționarii publici vor putea fi detașați la alte unități teritorial-administrative.

Guvernul adoptă, miercuri, un proiect de lege care prevede că funcționarii publici vor putea activa și în alte unități administrativ-teritoriale în baza unor mecanisme de cooperare și asociere.

„Vom adopta un proiect de lege care va crea un nou mecanism de cooperare și asociere între unitățile administrativ teritoriale. În felul acesta vom oferi posibilitatea constituirii consorțiilor administrative, astfel încât să poată să întocmească și să dezvolte proiecte de amploare care să faciliteze atât asigurarea finanțării, cât și un buget consistent pentru dezvoltarea la nivelul comunităților și cetățenii să poată beneficieze de toate proiectele de dezvoltare pe care noi le-am asumat prin proiectul de guvernare”, spune Nicolae Ciucă, potrivit Mediafax.

Ministrul Dezvoltării, Cseke Atilla, explică faptul că proiectul urmărește transpunerea în practică a principiului colaborării între unități administrativ-teritoriale, astfel încât acolo unde există resurse umane limitate specializate să poată fi folosi resursă umană de la alte unități administrativ-teritoriale.

Cseke precizează că pentru „urbanism” sunt vacante 1571 de posturi, pentru „controlul financiar preventiv” 451 de posturi, iar pentru „achiziții publice” 1925 de posturi.

„Pe funcția publică nu există temei legal ca un funcționar public să exercite o altă funcție publică într-o altă unitate teritorial-administrativă”, mai spune Cseke

Ultima oră

Comentariul meu