foto – banda specială pentru autobuze pe calea dumbrăvii e gata – trasee modificate pe șapte linii și apar patru noi stații

Municipalitatea sibiană a amenajat pe Calea Dumbrăvii prima bandă dedicată doar transportului în comun. Prin urmare, mai multe autobuze Tursib își vor schimba traseul astfel încât vor putea circula și în sens invers pe prima arteră smart din oraș. Totodată se vor înființa patru noi stații pentru călători.

Lucrările de modernizare a uneia din principalele străzi ale Sibiului, Calea Dumbrăvii, se apropie de finalizare. Una dintre cele mai importante modificări este înființarea unei benzi de circulație dedicată exclusiv autobuzelor. Aceasta se întinde de la Cimitirul Municipal  până la intersecția cu bulevardul Mihai Viteazu.

În următoarele două luni urmează să se realizeze restul marcajelor, inclusiv marcajele benzii. În plus față de săgețile de pe carosabil aplicate deja, care marchează direcția de deplasare a mijloacelor de transport în comun și separatoarele care marchează banda specială, cu avizul Comisiei de Circulație, se va înscrie marcajul BUS de-a lungul benzii și se va marca cu vopsea de culoare roșie banda dedicată transportului public la intersecțiile cu străzile adiacente si in zonele trecerilor de pietoni. De asemenea, urmează să fie montate indicatoare rutiere specifice care sa semnalizeze ca aceasta este dedicată exclusiv autobuzelor.

În ședința Consiliului Local de la sfârșitul lunii septembrie se va supune la vot proiectul de hotărâre care prevede circulația mai multor autobuze Tursib pe banda dedicată transportului în comun de pe Calea Dumbrăvii. Traseele modificate vor deveni operaționale de la data 1 octombrie.

Citește și: Calea Dumbrăvii va avea bandă dedicată pentru transportul în comun

Municipalitatea a supus dezbaterii publice schimbarea itinerariilor mai multor trasee Tursib. Astfel, începând de la 1 octombrie, autobuzele Tursib 13, 15, 22, 111, 113, 114 şi 115 vor circula pe Calea Dumbrăvii, pe banda special amenajată transportului în comun.

Scopul inițiativei este de a fluidiza traficul din oraș.

VEZI ȘI: FOTO VIDEO S-a asfaltat o mare parte din Calea Dumbrăvii

De asemenea, se vor înființa patru stații noi pentru călători:

  • stația „Facultatea de Drept” – în zona Calea Dumbrăvii în dreptul imobilului cu nr.adm. 34;
  • staţia „llarie Chendi” – în zona Calea Dumbrăvii în dreptul imobilului cu nr. adm. 56
  • staţia „Agenţia Tursib 2″ – în zona Calea Dumbrăvii la intersecția cu str. Bacovia
  • staţia „Bruxelles” – pe str. Bruxelles

Mai multe detalii pot fi citite în proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice de primăria Sibiu.

CITIȚI ȘI: Lucrările de pe Calea Dumbrăvii, aproape de finalizare – Detalii despre ce urmează să fie făcut în zonă

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Ce facem cu cocalarii care nu-si mai parcheaza masinile pe viitoarea banda pentru autobuze dar in schimb si le vor catara pe trotuar / pista pentru biciclete? Ca unii au curti doar ca sa faca gratar in ele, nu mai incap si masinile…