VIDEO Strică sau nu pasionații de enduro traseele turistice? Primarul din Cisnădie: „Dacă sunt stricate, sunt și refăcute”

Mai mulți iubitori de drumeții se confruntă cu o problemă de amploare pe o parte din traseele amenajate din apropierea Sibiului. Pe lângă faptul că motocicliștii enduro fac gălăgie și lasă în urma lor un nor de fum și praf, de cele mai multe ori aceștia strică și potecile marcate.

O sibiancă a surprins imagini cu motocicliști pe traseul de drumeție care duce spre vârful Măgura. Traseul, care ocolește fosta cabană a lui Marinică, a fost unul dintre „victimele” motocicliștilor. Poteca turistică a suferit săpături din cauza roților motocicletelor off-road, mai multe șanțuri apărând după trecerea acestora. Cazurile nu se opresc aici, „enduriștii” au mai stricat și alte trasee de drumeție marcate de „Anii Drumeției”, traseul Jägersteg  fiind și el distrus.

Andy Fazekas face parte din grupul motocicliștilor off-road, însă până acum nu a mai auzit de astfel de întâmplări. „Eu nu știu de asemenea cazuri. Dimpotrivă, motocicliștii au ajutat la semnalizarea și curățarea lor. Nici nu s-a pus problema de așa ceva pe grupul de enduro. În esență, noi milităm de ani de zile pentru evitarea tuturor traseelor turistice marcate. Îi sfătuim pe motocicliști să evite traseele unde există posibilitatea să întâlnească turiști”, explică Fazekas.

Buldozerele care exploatează lemnul – O „amenințare” pentru traseele marcate

Nu doar cei care merg cu motoarele off-road strică potecile turistice, în filmarea unui alt sibian apare poteca distrusă din cauza buldozerelor care exploatează lemnul de pe versantul Măgura. Problema drumeților nu este doar „mutilarea zonei” prin tăierea brazilor înalți, ci și traseele marcate care se mai disting cu greu sau deloc, din cauza lucrărilor care au loc în zonă.

VIDEO Strică sau nu pasionații de enduro traseele turistice? Primarul din Cisnădie: „Dacă sunt stricate, sunt și refăcute”
Sursa foto: Facebook/ Dan Poplăcenel

Primarul orașului Cisnădie consideră cu traseele turistice nu sunt afectate de motocicliștii off-road și nici de buldozerele care exploatează lemnul. „Nu distrug nimic. Sunt drumuri făcute de ani de zile, dacă ar distruge nu i-am mai lăsa noi să circule. E normal să fie și buldozere că sunt parchete licitate. Dacă traseele sunt stricate, sunt și refăcute. Sunt tot felul de oameni care își dau cu părerea”, spune primarul Cisnădiei, Gheorghe Huja.

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. Sper ca nu gresesc…
    Fosta cabana a lui Marinica, cuibusorul de nebunii al primarului si apropiatilor (pe bune, surse sigure, fetite, etc.), pazita cu sisteme de supraveghere, de bariere si de oameni inarmati cu pusti de vanatoare.

    Daca nu e cabana aia, e alta in apropiere.

  2. Pesemne turiștii strica potecile.Oricum nu mai urc pe Magura ca să nu rănesc vreun motociclist.Bun primar !

  3. Trebuie sa fi tare idiot sa spui si sa crezi ca enduro nu strica traseele turistice! Realitatea din teren confirma asta!