sicriul reginei

Sicriul reginei se îndreaptă spre Castelul Windsor, după o ceremonie funerară istorică la Westminster Abbey. 

Dricul funerar al reginei spre Windsor se desfășoară acum pe străzile pline de mulțime din centrul Londrei, scrie CNN.

Unii curioși au aruncat flori spre vehicul în timp ce acesta trecea. Mulți stau în tăcere, în timp ce alții pot fi auziți aclamând-o pentru ultima oară pe Elisabeta a II-a.

Mașina mortuară se va deplasa pe drumurile principale, mai degrabă decât pe autostrăzi, probabil pentru a oferi mai multor oameni șansa de a zări sicriul. Traseul a fost închis pentru procesiune.

Înalți membri ai familiei regale s-au alăturat procesiunii prin Londra, alături de membri ai serviciilor armate și ai Poliției Regale Canadiene Călare, notează BBC.

Familia regală a fost așezată în fața Westminster Abbey pentru funeraliile de stat ale reginei, la care au participat aproximativ 2.000 de invitați.

Unii dintre membrii familiei regale s-au îmbrăcat în uniforme de ceremonie, în timp ce alții poartă haine negre de doliu.

Lideri mondiali, printre care președintele american Joe Biden și președintele francez Emmanuel Macron, au participat la funeralii.

Împăratul și împărăteasa Japoniei s-au numărat printre membrii familiei regale străine care au călătorit la Londra pentru funeralii.

Prim-ministrul britanic Liz Truss a citit un discurs la slujba religioasă, unde foștii prim-miniștri au fost stat unul lângă altul.

Prințesa Anne a însoțit fiecare etapă a ultimei călătorii a mamei sale

Prințesa Anne, unul dintre cei patru copii ai Elisabetei a II-a, urmează acum în mașină cortegiul funerar al reginei la Windsor.

Anne este singurul copil care a însoțit fiecare etapă a ultimei călătorii a reginei de la Castelul Balmoral din Scoția, de la moartea monarhului, pe 8 septembrie.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu