șoferi băuți prinși în trafic la mediaș și cisnădie - oamenii legii i-au oprit la timp
FOTO arhivă

Patru șoferi care au consumat băuturi alcoolice și s-au urcat la volan au fost depistați, în weekend, în trafic la Mediaș și în Cisnădie, de polițiștii sibieni. Cu toții s-au ales cu dosare penale. 

Primul a fost depistat în 6 septembrie, în jurul orei 18,00, în municipiul Mediaș. „Polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe Șoseaua Sibiului de către un localnic în vârstă de 53 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge”, informează reprezentanții IPJ Sibiu. În cauză, la nivelul Biroului Rutier Mediaș, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01,30, în orașul Cisnădie, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Uzinei de către un tânăr în vârstă de 24 de ani, din județul Brașov. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Mai mult decât atât, testarea alcoolscopică a brașoveanului a indicat o valoare de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior recoltării probelor biologice, la nivelul Poliției Orașului Cisnădie, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

În 17 septembrie spre dimineață, în jurul orei 05,30, pe DJ 106C, în Cartierul Arhitecților, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au depistat un sibian în vârstă de 31 de ani în timp ce conducea un autoturism având o concentrație de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și în acest caz s-a deschis un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile articolului 336 aliniatul 1 din Codul Penal.

Apoi, în 18 septembrie, în jurul orei 17,30, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control un alt autoturism condus pe strada Metanului de către un localnic în vârstă de 48 de ani. „Întrucât testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, medieșeanul a fost însoțit la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge”, spun reprezentanții IPJ Sibiu. În cauză, la nivelul Biroului Rutier Mediaș, s-a deschis un dosar de cercetare penală având ca obiect săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Ultima oră

Comentariul meu